Με γραβάτα ο Τσίπρας στο Ζάππειο: Σήμερα είναι ιστορική μέρα

 

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις η χώρας μας γυρίζει οριστικά σελίδα» είπε ο πρωθυπουργός

Με μία μπορντό γραβάτα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στις  Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Ζάππειο, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει πριν χρόνια, λέγοντας: «Τα στοιχήματα πρέπει να τηρούνται».

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα. Μια σημαντική μέρα σήμερα για όλους μας, μια μέρα που ανήκει πρωτίστως σ΄εκείνους που οχτώ χρόνια τώρα χτυπήθηκαν βάναυσα από αυτή την κρίση» είπε ο Αλέκης Τσίπρας στην ομιλία του, για τη συμφωνία για το χρέος που επετεύχθει στο χθεσινοβραδινό Eurogroup.

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις η χώρας μας γυρίζει οριστικά σελίδα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Φθάνουμε στο τέλος μιας εποχής που κάθε Ελληνίδα κάθε Ελληνας θέλει να ξεχάσει.Φθάνουμε στο τέλος των μνημονίων και συνεχίζουμε. Μπορούμε σήμερα όλοι μας, για μέρα, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, όχι απερίσκεπτο ενθουσιασμό, αλλά τουλάχιστον ένα χαμόγελο».

«Μετά τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα. Και περνά σε μια νέα περίοδο. Όπου τη θέση της λιτότητας, θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη. Τη θέση της επιβολής, η δημοκρατία. Τη θέση της αβεβαιότητας, η σταθερότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η εποπτεία έτσι όπως προβλέπεται καμμιά σχέση δεν έχει με τον μηχανισμό που ζήσαμε. Η Ελλάδα θα έχει πλέον την ευθύνη. Η επιλογή θα ανήκει από εδώ και στο εξής σε εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι σε τεχνοκράτες που έρχονται για να υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε. Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Ελληνες» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Πηγή: news.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Με play off και playout το πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς την περίοδο 2019 - 2020

Επόμενο Άρθρο

«Χριστοπούλεια 2018»: Εικαστικό δρώμενο στην πλατεία Μακεδονομάχων (φωτο)

Τελευταία από Ελλάδα