Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες για την αναγνώριση του μονοπατιού της Καστοριάς από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων

Η πανδημία δεν  στέκεται εμπόδιο στην ΚοινΣΕπ. «Το Αέναον  Neverest». Με γοργούς ρυθμούς, συνεχίζει τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται  για την  αναγνώριση του μονοπατιού της Καστοριάς από   την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων.

Ο  πρόεδρος της ΚοινΣεπ « Το Αέναον Neverest» Νικόλας Μερτζανίδης, κατέθεσε την προμελέτη  στην Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Καστοριάς, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Πριν από ένα χρόνο  διοργανώσαμε ημερίδα όπου συμμετείχαν και  αρμόδιοι από  τα τέσσερα   μονοπάτια που υπάρχουν στην Ελλάδα  τα οποία και είναι πιστοποιημένα  από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη  Συνομοσπονδία, έχει πάνω από  τρία  εκατομμύρια μέλη σε 33 χώρες.

 Μετά από αυτή την  διοργάνωση, προέκυψε και  το ενδιαφέρον του  Δήμου Καστοριάς αλλά  και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας,  για την πιστοποίηση του μονοπατιού της Καστοριάς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚοινΣΕπ. « Το Αέναον  Neverest» Νικόλας Μερτζανίδης.

Η προμελέτη αφορά στην πιστοποίηση ενός μονοπατιού  μήκους 104km το οποίο θα  καλύπτει την διαδρομή:  Καστοριά, Κορομηλιά, Νέο Οικισμό  Γάβρου, Κρανιώνα, Μαυρόκαμπο, Άγιο Αντώνιο, Ποιμενικό, Σιδηροχώρι, Απόσκεπο.

«Νομίζω ότι είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση η οποία μπορεί να δώσει μια νέα πνοή στον λήθαργο που υπάρχει σε δραστηριότητες και δράσεις στην περιοχή μας. Το συγκεκριμένο μονοπάτι, θα    διαθέτει τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές  ώστε να μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, ξένους κυρίως, αλλά και Έλληνες», τόνισε.

Κατά  μήκος  της διαδρομής θα υπάρχουν  διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι  η  Via  Ferrata. Πρόκειται για ένα αναρριχητικό μονοπάτι που  είναι χαραγμένο σε πλαγιά με απότομη κλίση. Είναι εξοπλισμένο με  συρματόσχοινα, σιδερένια σκαλοπάτια κλπ., τα οποία  διευκολύνουν την πρόσβαση, με την χρήση βέβαια  τεχνικού εξοπλισμού.

Επίσης, περιήγηση με άλογα, πάρκο δραστηριοτήτων, παιδική χαράς και   κέντρο ενημέρωσης.

«Νομίζω πως όλες αυτές οι  δράσεις  θα προσελκύσουν  όχι μόνο την νεολαία, αλλά και μεγαλύτερους. Μέσα από αυτές, η ΚοινΣΕπ η οποία θα διαχειρίζεται  το μονοπάτι, θα έχει κάποια έσοδα  και δεν θα χρειάζεται να απευθύνεται   σε κάποιο φορέα  και  να ζητά χρήματα για την συντήρηση του μονοπατιού», σημείωσε ο κ. Μερτζανίδης.

fonikastorias.gr    Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Αλεξανδρούπολη πιό έξυπνη πόλη στην Ελλάδα το 2020 – Το κλειδί της επιτυχίας

Επόμενο Άρθρο

2.301 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας – 41 ακόμα θάνατοι – 452 διασωληνωμένοι

Τελευταία από Τοπικά Νέα