Με άρωμα Κέρκυρας έκλεισαν τα «Χριστοπούλεια 2016» (σειρά φωτογραφιών)

Άρωμα Κέρκυρας είχε η τελευταία εκδήλωση των εκδηλώσεων «Χριστοπούλεια 2016» που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία,  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

« Έχεις του ήλιου τς΄ομορφιές» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  στο κατάμεστο  θέατρο Ολυμπιακής  Φλόγας και ήταν αφιερωμένη  στην Κέρκυρα και στην παράδοσή της.

Ο πολυφωνικός  χορός  Κυνοπιαστών Κέρκυρας «Γειτονία», ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας της υπαίθρου, ενώ χορούς του νησιού  χόρεψαν μέλη των χορευτικών τμημάτων των  Μ/Σ Αρμονία, του ΟΠΑΚ «Μύησις», Όρμου, Πολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απηύθυνε στο κλείσιμο της  βραδιάς η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος», Άννα Χατζηλεοντιάδου η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό, ότι ο πολιτισμός ποτέ δεν αποτέλεσε και  δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη όλων των  βαθμίδων εξουσίας. Βρίσκεται πολύ χαμηλά στον πίνακα των αξιών και των επιλογών της χωρίς βέβαια, απόλυτες γενικεύσεις και αφορισμούς. Κάποιες φορές οι άρχοντες στέκονται  δειλοί αρωγοί. Κι όμως. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αξιώσει τον τόπο και τη  χώρα μας στο  διεθνές στερέωμα στους σημερινούς  ζοφερούς καιρούς, αυτό είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση, η ιστορία, η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Όλα τα υπόλοιπα, στην κοινή ανθρώπινη συνείδηση, έχουν σχεδόν χρεοκοπήσει. Μόνο η πολιτισμική ανάδειξη και προβολή, θα οδηγήσει στη  φυγή προς τα εμπρός.

Κι εδώ ακριβώς, βρίσκεται το  διακύβευμα και ο βαρυσήμαντος ρόλος όλων των φορέων που διακονούν την άλλη αξία του πολιτισμού από οποιοδήποτε στασίδι.

Αν αυτό συμβαίνει με αγνές προθέσεις, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις, τότε υπάρχει ελπίδα και μάλιστα γόνιμη. Αν όμως τα πάθη, οι προσωπικές βλέψεις, η προσπάθεια για ανέλιξη οδηγεί τη σκέψη κάποιων, τότε ματαιοπονούμε.

Εμείς στον «Αθανάσιο  Χριστόπουλο», σεβόμενοι εαυτούς και αλλήλους θα συνεχίσουμε ενωτικά με την ίδια ζέση, με τον ίδιο  ζήλο και συνέπεια, παρακάμπτοντας και αδιαφορώντας για τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις διαλυτικές τάσεις. Οι οπαδοί του διαίρει και βασίλευε που επιθυμούν την Καστοριά καθηλωμένη και διχασμένη θα μείνουν με τα σχέδιά τους ανεφάρμοστα. Μια ηχηρή απάντηση  σε αυτό κι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον  αποτελεί  η συνεργασία των πέντε πολιτιστικών συλλόγων για την απόδοση της σημερινής εκδήλωσης. Η συνεργασία αυτή είναι ο ισχυρότερος στυλοβάτης και  εγγυητής του αύριο».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Καστοριάς Δημ. Πετρόπουλος.

Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Στους δρόμους του κρασιού και του μεταξιού με τη «ΜΥΗΣΗ» (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Ο « Σύλλογος Εναλλακτικών Δράσεων Καστοριάς (Σ.Ε.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) » είναι γεγονός !

Τελευταία από Εκδηλώσεις