“Μετακινούμαστε βιώσιμα μένουμε υγιείς” – Η εκδήλωση του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας (φωτο)

//

“Μετακινούμαστε βιώσιμα μένουμε υγιής”, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς.

Έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής   Εβδομάδας Κινητικότητας και την διοργάνωσε ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς.

Μέλη και εθελοντές του συλλόγου, πραγματοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τυφλότητα και τα προβλήματα όρασης που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την κινητικότητα των ατόμων.

Όσοι από τους παρευρισκόμενους έλαβαν μέρος σε αυτές, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την  εμπειρία ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης και να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην μετακίνησή του.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της γραφής Braille  και προβλήθηκε βίντεο σχετικό με την καθημερινότητα των ατόμων με τύφλωση και τα προβλήματα όρασης.

fonikastorias.gr – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Τσίπρας από ΔΕΘ: Ξεπληρώνει γραμμάτια ο Μητσοτάκης στο χώρο της ακροδεξιάς – Αν τολμάει ας πάει σε εκλογές

Επόμενο Άρθρο

Ο.Λ.Μ.Ε. – Ενημερωτικό σημείωμα: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την Απεργία-Αποχή

Τελευταία από Εκδηλώσεις

15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 38 πόλεις