Μετάλλαξη Ομικρον – Θάνος Πλεύρης: Ανοιχτό να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό όλος ο πληθυσμός της χώρας – Δεν υπάρχουν σκέψεις για lockdown

/

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθεί όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας σε τεστ για κορονοϊό άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μπροστά στη μετάλλαξη Ομικρον, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία.

«Συνεδριάζοντας η επιτροπή θα πάρει αποφάσεις» είπε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20/12) στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού» καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα που θα παραπέμπουν σε περιορισμούς τύπου lockdown».

«Δουλεύουμε έκτακτα σχέδια για τον Ιανουάριο»

Ερωτηθείς στον ΣΚΑΪ για το πότε εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έρθει η μεγαλύτερη πίεση από τη μετάλλαξη Ομικρον στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Ομικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια». «Ηδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Ομικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «είναι δεδομένο ότι στην ύφεση του τέταρτου κύματος από τη Δελτα χτυπηθήκαμε πολύ βαριά» κάνοντας λόγο για «αστάθμητο παράγοντα» σχετικά με τη μετάλλαξη Ομικρον καθώς, όπως είπε, «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε». «Φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία έναντι της μετάλλαξης Ομικρον» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς άνοιξε τον διάλογο για την έμφυλη βία

Επόμενο Άρθρο

Παράταση αιτήσεων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου για το πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Τελευταία από Ελλάδα