Μεγάλο ναυάγιο με 700 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Τρεις νεκροί πολλοί αγνοούμενοι | KoolNews

Τρεις νεκροί και 302 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την εν εξελίξει επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε νότια της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμενών.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς πληροφορίες μιλούν για πάρα πολλούς αγνοούμενους. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για περίπου 700 ανθρώπους πάνω στο μήκους 25 μέτρων σκάφος.

Η περιοχή που αναφέρεται ότι έχει συμβεί το ναυάγιο απέχει περίπου 70 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης και βρίσκεται εντός του FIR Αιγύπτου η οποία έχει τον έλεγχο τη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. Από ελληνικής πλευράς έχει σημάνει συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης προκειμένου να κινητοποιηθούν όσα μέσα είναι δυνατόν και να προσφερθεί αρωγή σε όσους κινδυνεύουν νότια της Κρήτης.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέοντα σκάφη που έχουν αναπτύξει σωσίβιες λέμβους καθώς σκάφη του λιμενικού σώματος. Στις έρευνες συνδράμουν ένα αεροσκάφος του λιμενικού σώματος και ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας.

 Source: Μεγάλο ναυάγιο με 700 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Τρεις νεκροί πολλοί αγνοούμενοι | KoolNews

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτόπια Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωση (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Νίκος Δόικος , ΕΞΕΓΕΡΣΗ ή ΕΚΤΟΝΩΣΗ ; (απόσπασμα από το δοκίμιο «Αριστερά της «Αριστεράς»»)

Τελευταία από Ελλάδα