Ματούλα Αντωνίου: «Να γίνει συνείδηση όλων η ανακύκλωση των απορριμμάτων»

Έκκληση να γίνει συνείδηση όλων η ανακύκλωση των απορριμμάτων, απευθύνει προς τους πολίτες του Δήμου Καστοριάς η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ματούλα Αντωνίου.

DSCN5357

Η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις ποσότητες υλικών που ανακυκλώθηκαν στις περιοχές του Δήμου τον χρόνο που πέρασε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ανακυκλώθηκαν : 49.111 τόνοι γυαλί, 86.785 τόνοι πλαστικό, 11.430 τόνοι αλουμίνιο, 442.640 τόνοι χαρτί και 8.860 μέταλλα.

Ο Δήμος Καστοριάς είχε 12.669.870 απορρίμματα.

«Να βοηθήσουμε όλοι στο να μειώσουμε και τα σκουπίδια να βοηθήσουμε στο να αναβαθμίσουμε την ανακύκλωση. Αυτά είναι ανταποδοτικά, τα έσοδα από την ανακύκλωση επιστρέφουν στον Δήμο και βελτιώνουμε τις υπηρεσίες.

Ανακύκλωση κάνουμε σε αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό και γυαλί. Υπάρχουν σε όλο τον Δήμο κάδοι. Τοποθετούμε χωριστά τα χαρτιά, χωριστά τα γυαλιά, χωριστά το αλουμίνιο, χωριστά το πλαστικό», ανέφερε η Αντιδήμαρχος και επισήμανε ότι παρατηρείται το φαινόμενο στους κάδους ανακύκλωσης να τοποθετούνται και άλλα απορρίμματα.

«Αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα. Στους κάδους της ανακύκλωσης βάζουν οι συνδημότες μας σκουπίδια. Παρακαλώ πάρα πολύ να προσέχουμε. Έξω από κάθε κάδο αναγράφεται ποια υλικά τοποθετούνται σε αυτόν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τώρα ειδικά για την πόλη που σε λίγο θα λειτουργήσουν οι καινούργιοι ημιυπόγειοι κάδοι, θα παρακαλούσα εκεί να τοποθετούνται σε αυτούς μόνο σκουπίδια κι όχι ανακυκλώσιμα υλικά».

Ε.Ψ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αληθινές Ιστορίες: Στον διάδρομο αναμονής………

Επόμενο Άρθρο

Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν την Αθηνών – Θεσσαλονικής για δύο ώρες

Τελευταία από Τοπικά Νέα