Μαθητικός – Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Τριών Ιεραρχών Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας: Παράταση έως τις 23 Ιανουαρίου για την παράδοση των εργασιών!

Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της Παιδείας μας, έχει προκηρύξει και εφέτος Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (Διηγήματος και Ποιήματος), για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφέρειάς της, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι:

« Θέλομεν οἱ Ἐλληνες νά ζήσωμεν ἐν εἰρήνη. Δέν θέλομεν οὐδενός νά παραβιάσωμεν τάς θύρας. Ζητοῦμεν ἀπό ὅλους καί προσφέρομεν ἀγάπην καί συνεργασίαν καί ἀδελφωσύνην καί εἰρήνην. Καί ὅλα αὐτά, διότι εἴμεθα ἐλεύθεροι, διότι ἀγαποῦμεν τήν ζωή χωρίς νά φοβόμαστε τόν θάνατον».

*

Τα έργα θα παραδοθούν στην Ιερά Μητρόπολη διά μέσου της Διεύθυνσης του κάθε Σχολείου ή απευθείας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, το αργότερο μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

*

Συνολικά θα δοθούν τα εξής βραβεία:

1ο βραβείο (300 ευρώ), 2ο  (300 ευρώ)  και 3ο (200 ευρώ)για μαθητή ή μαθήτρια του Γυμνασίου και

1ο (300 ευρώ), 2ο  (300 ευρώ)και 3ο  (200 ευρώ) βραβείο, για μαθητή ή μαθήτρια του Λυκείου,

Για το διαγωνισμό ποιήματος:

1ο (150 ευρώ) και 2ο  (100 ευρώ) βραβείο για μαθητή ή μαθήτρια του Γυμνασίου και

1ο (150 ευρώ) και 2ο (100 ευρώ) βραβείο, για μαθητή ή μαθήτρια του Λυκείου.

Κατά την κρίση της Επιτροπής, θα δοθούν έπαινοι και σε άλλα έργα που θα διακριθούν, ενώ και σε κάθε διαγωνιζόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή του, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

*

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, την παραμονή της Εορτής των Τριών Ιεραρχών ( Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023) μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής ( ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:00 μ.μ. και τελειώνει στις 6:30 μ.μ.).

Τα έργα των μαθητών που θα βραβευτούν θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας (www.imkastorias.gr)

Στοιχεία επικοινωνίας

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (τηλ:2470 27142, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@imkastorias.gr).

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Καστοριά: Εκδήλωση διαβούλευσης για την υποβολή πρότασης από την ΑΝΚΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ για το ΝΕΟ LEADER 2023-2027 (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου – Σταύρος Αραχωβίτης: «Εκτός της ενίσχυσης ζωοτροφών μένουν πολλοί κτηνοτρόφοι της χώρας» – Κατάθεση Ερώτησης

Τελευταία από Τοπικά Νέα