Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή επέτειος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμπίπτει με τις ημέρες πένθους για τον άδικο χαμό συμπολιτών μας, στην πλειοψηφία νέων, από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Σήμερα όλοι μαζί άνδρες και γυναίκες οφείλουμε να υποσχεθούμε πως μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε στον καθημερινό αγώνα για το δικαίωμα μιας καλύτερης ζωής για όλες και όλους.

Η 8η Μάρτη μας υπενθυμίζει πως οφείλουμε να αντισταθούμε απέναντι στα φαινόμενα της έμφυλης βίας, των σεξουαλικών εγκλημάτων ακόμη και απέναντι σε ανήλικα παιδιά, της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, των  επαίσχυντων γυναικοκτονιών.

Με τη δύναμη του καθημερινού μας παραδείγματος οφείλουμε να βαδίσουμε στο δρόμο της αλήθειας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οφείλουμε να αντισταθούμε απέναντι σε κάθε αδικία και κοινωνική ανισότητα.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για ισότητα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για δικαιοσύνη παντού.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Προηγούμενο Άρθρο

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήρια επιστολή Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει σε εθελοντική συγκέντρωση ειδών, τα οποία θα προσφερθούν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στην περιοχή της Θεσσαλίας

Συγκεντρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης