Μάριος Τσάκας από την Καστοριά: “Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν κάποιες επιδοτήσεις στους πολίτες προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα φυσικού αερίου” (φωτο)

Κλιμάκιο της ΔΕΔΑ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο Τσάκα, επισκέφθηκε σήμερα την Καστοριά στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν στην Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών των έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Το μεσημέρι επισκέφθηκαν τους χώρους όπου γίνονται οι εργασίες στην Καστοριά, ενώ πριν από λίγο, πραγματοποίησαν συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και το κλιμάκιο της ΔΕΔΑ, καλωσόρισαν ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας ανέφερε:

“Είμαστε εντός του προγράμματος, όλα εξελίσσονται ομαλά. Τις επόμενες μέρες θα δούμε και διεύρυνση των εργοταξίων, γιατί όταν ξεκινάμε σε μία νέα πόλη προσπαθούμε να τη βάλουμε σε διαδικασία ήπιας προσαρμογής γιατί τα έργα φυσικού αερίου όπως και όλα τα μεγάλα έργα, έχουν προφανώς κάποια ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Οπότε ξεκινήσαμε και λίγο έξω από την πόλη, για να βρούν και τα συνεργεία τα πατήματα τους.

Σύντομα θα επεκταθούμε και προς το Δισπηλιό και προς την πόλη,  ενώ θα ξεκινήσει και το έργο στο Άργος Ορεστικό. Θα δουλέψουμε σε δύο, ίσως και σε τρία μέτωπα ώστε να είμαστε μέσα στους χρόνους μας και όπως έχουμε πει τέλος του 2023 θα ολοκληρωθεί το έργο”.

Ανέφερε ακόμη, σε σχετική ερώτηση του fonikastorias.gr, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν κάποιες επιδοτήσεις στους πολίτες προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα φυσικού αερίου.

“Υπάρχουν δύο κομμάτια επιδοτήσεων. Το πρώτο είναι η επιδότηση που περιλαμβάνεται σε αυτό το έργο για να κατασκευαστεί δωρεάν ως και την σύνδεση της πολυκατοικίας. Αυτό που όμως  κυνηγάμε και με τον Δήμαρχο Καστοριάς και με τον Βουλευτή, είναι να βγει κάποιο πρόγραμμα στυλ “Εξοικονομώ” το οποίο θα επιδοτήσει ειδικά τις οικιακές και εμπορικές συνδέσεις με κάποιο ποσοστό”, σημείωσε ο  κ. Τσάκας.

fonikastorias.gr Σ.Ι – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι νικητές του fonikastorias.gr για το 3ο BLACK MOUNTAIN FESTIVAL!

Επόμενο Άρθρο

Παρεμβάσεις από μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Ψήφισμα Δήμου Νεστορίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου συνήλθε σήμερα 8 Αυγούστου 2022 σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση