Μάνδρα: Αθώα η Δούρου, ένοχη η δήμαρχος κι άλλοι 7 κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Αθώα κρίθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κι άλλοι 12 κατηγορούμενοι που κάθισαν στο εδώλιο για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς. Αλλοι οκτώ κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία, μεταξύ των οποίων και η πρώην δήμαρχος του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τους 12 κατηγορουμένους για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τους οδήγησαν στο εδώλιο. Πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Τη Ρένα Δούρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα, αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Οι ένοχοι

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδραςδασάρχες και στελέχη πολεοδομίας κι αστυνόμευσης ρεμάτων. Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παράβασης καθήκοντος. Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου και επί των ποινών.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. αύριο στην Καστοριά

Επόμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη οι κ.κ. Οικονόμου και Μαρινάκης δεν τον συμβουλεύουν σωστά, γι’ αυτό θα το επιχειρήσουμε εμείς»

Τελευταία από Ελλάδα