Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καστοριά: “Η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου είναι προσωπικό μου στοίχημα” (φωτογραφίες)

“Η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου είναι προσωπικό μου στοίχημα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο  οποίος  σήμερα επισκέφθηκε  την Καστοριά στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Δυτική Μακεδονία.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός σε συγκέντρωση πολιτών στο αίθριο του εμπορικού κέντρου, αναφερόμενος στις  ευρωεκλογές, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι νικήτρια και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι  δεν έχει προτάσεις  για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

“Πετύχαμε πολλά στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια. Σημαντικότερη επιτυχία ίσως, το Ταμείο Ανάκαμψης που  έφερε 36 δισεκατομμύρια ευρώ στην χώρα.

Προσωπικά το διαπραγματεύτηκα πέντε μερόνυχτα στις Βρυξέλλες, αλλά γυρίσαμε πίσω με μια μεγάλη επιτυχία  και τα χρήματα αυτά, έχουν έχουν ήδη αρχίσει και εκταμιεύονται και να αφήνουν το αποτύπωμά τους παντού σε ολόκληρη την χώρα. Σε αυτά, προσθέτουμε τους πολλούς ευρωπαϊκούς πόρους από τα Ταμεία Συνοχής τους πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στην διάθεση τους οι Δήμοι.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι σαφές. Μετά τις 9 Ιουνίου θα εξακολουθεί η φωνή της πατρίδας μας να ακούγεται δυνατή και ισχυρή στην Ευρώπη; Θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα νέο  Ταμείο Ανάκαμψης με ακόμα περισσότερους πόρους και πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να κινηθούμε στον δρόμο της ανάπτυξης;

Θα διαπραγματευτούμε ξανά την Κοινή Αγροτική Πολιτική με παρεμβάσεις προς όφελος των αγροτών μας;

Να υποστηρίζουμε μία αυστηρή  αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που φυλάει με ασφάλεια τα σύνορα μας; Ή  θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές που η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι;” σημείωσε.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά  στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Καστοριά, λέγοντας:

“Η Καστοριά έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε σκύψει  πάνω στα προβλήματά της.

Ξέρουμε και τα προβλήματα της γούνας και την ενίσχυση την οποία έχουμε δώσει και θα βγούν και άλλα προγράμματα για να στηρίξουμε τους γουνοπαραγωγούς, ειδικά τους πιο μικρούς.

Ξέρουμε τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία πρέπει να γίνουν. Εγώ, δεν κρύβω τα προβλήματα.

Είχα πει την τελευταία φορά που ήρθα, ότι πρέπει να βάλουμε μπροστά το φράγμα Νεστορίου και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα αυτό το φράγμα, να μου έχετε εμπιστοσύνη στο ζήτημα αυτό.

Αυτό, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, θα γίνει. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για μένα. Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Η σήραγγα της Κλεισούρας η οποία είδη προχώρα. Ένα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο θα επιτρέψει στην Καστοριά να ενταχθεί ακόμα πιο οργανικά σε αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης το οποίο έχουμε για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με περισσότερο τουρισμό, με ποιοτικό πρωτογενή τομέα, νέες πολιτιστικές διαδρομές. Είναι σημαντικές παρεμβάσεις αυτές που θα βοηθήσουν την Καστοριά να ξανασταθεί γερά στα πόδια της και να τιμήσει την πλούσια ιστορία της”.

Ο κ. Μητσοτάκης στην συνέχεια έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην Βόρεια Μακεδονία, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μνημόνια που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπογραφούν, έως ότου  η νέα  ηγεσία της  χώρας δεν αλλάξει στάση στο θέμα της ονομασίας.

“Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο ευρωπαϊκός δρόμος  γι΄αυτούς θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια  δεν θα κυρωθούν, έως ότου αλλάξουν στάση”, είπε χαρακτηριστικά.

Τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, καλωσόρισαν, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλειος Βελλίδης, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

fonikastorias.gr  Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Μαυριωτίσσης από την περιοχή Πετσιά έως το Νοσοκομείο

Επόμενο Άρθρο

Δύο Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν αθλητές του Α.Π.Σ. Καστοριάς “ΙΚΜΑΔΑ” στο 8th Asteriks Cup – Nis, Serbia (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς: NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για αύριο Πέμπτη 13/04/24

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αύριο Πέμπτη 13/04/24, λόγω δείκτη επικινδυνότητας (3), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονής και κυκλοφορίας