Κορωνοϊός: Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας

Ύστερα από μακρά παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Η κάψουλα που τους επανέφερε προσγειώθηκε στο Καζακστάν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Σώοι και αβλαβείς, ύστερα από μακρά παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επέστρεψαν στη Γη οιΑμερικανοί αστροναύτες Jessica Meir, Andrew Morgan και ο Ρώσος Oleg Skripochka.
Η κάψουλα που τους επανέφερε προσγειώθηκε στο Καζακστάν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Λόγω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη, τα μέλη της ομάδας υποδοχής τελούσαν υπό αυστηρό έλεγχο καθ’ όλο τον προηγούμενο μήνα, προκειμένου να είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους αστροναύτες.
Σε ό,τι αφορά στην αποστολή που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ένας εκ των κοσμοναυτών, οAndrew Morgan παρέμεινε στο διάστημα επί 272 ημέρες, συμπληρώνοντας 4.352 περιφορές γύρω από τη Γη.

Η παρατεταμένη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περιέλαβε 7 «περιπάτους» στο διάστημα και προσφέρει πολύτιμο υλικό μελέτης για το πώς αντιδρά ο ανθρώπινος οργανισμός στις διαστημικές συνθήκες ύστερα από τόσο μεγάλο διάστημα.
Η δε Jessica Meir πέρασε 205 ημέρες στο διάστημα και μαζί με τη συνάδελφό της Christina Koch υπήρξαν οι πρώτες δύο γυναίκες στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης οι οποίες ολοκλήρωσαν την πρώτη σειρά, αμιγώς γυναικείου, spacewalk. Περπάτησαν στο κενό συνολικά επί 21 ώρες και 44 λεπτά.
Βασίλης Τσακίρογλου
protothema.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Βίντεο: Ετσι απλώθηκε ο κοροναϊός στην Ευρώπη

Επόμενο Άρθρο

Δωρεά 150 μασκών ffp2 από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στην Π.Ε. Καστοριάς

Τελευταία από Διεθνή