Κορωνοϊός: Ανοίγει η εστίαση στη Φινλανδία

/

Η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει στα εστιατόρια σε όλη τη χώρα να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα, μετά τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους, στην πώληση αλκοόλ και στον αριθμό των πελατών, επεσήμανε η κυβέρνηση.

Στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ελσίνκι και σε κάποιες ακόμη στις οποίες εξακολουθεί να εξαπλώνεται η επιδημία covid-19 τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να γεμίζουν στο 50% της χωρητικότητας τους, να πωλούν αλκοόλ έως τις 17:00 και να κλείνουν στις 19:00.

Επίσης σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 στις περιοχές όπου παρατηρείται πιο γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας, όπως η πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου υγείας της Φινλανδίας, 1,2 εκατ. Φινλανδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η χώρα επιθυμεί να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Παρά τον υψηλό αριθμό των μολύνσεων τον Μάρτιο, η Φινλανδία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί 83.253 κρούσματα και 558 θάνατοι από cοvid-19.

naftemporiki.gr (Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters)

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Επόμενο Άρθρο

Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς «Μακεδνός»: <Τη Δευτέρα αναμένουμε να ξεκινήσουν οι αναγγελίες των ζημιών και για την καλλιέργεια του μήλου>

Τελευταία από Διεθνή