Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

/

Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα. Και ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα. Το ποια θα είναι αυτά, θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης (Όμικρον) και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών, ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού.

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να μάθουμε τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες από δυο σε τρία ή τέσσερα την εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στους πολίτες άνω των 60 ετών θα δοθεί μια περίοδος χάριτος να εμβολιαστούς, έως τα μέσα Ιανουαρίου. Μετά από την ημερομηνία που θα αποφασιστεί, μέσω της ΑΑΔΕ, θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, ύψους 100 ή 150 ευρώ.

Υπάρχουν επίσης σκέψεις, ειδικά ενόψει των γιορτών, να δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους πολίτες, μόνο και μόνο για να καταγραφεί καλύτερα η πορεία της πανδημίας.

Δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική ξανά και στους ανοιχτούς χώρους η μάσκα (και όχι μόνο όταν υπάρχει συνωστισμός) ή ακόμη και να αποκλειστούν και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης οι ανεμβολίαστοι πολίτες αλλά και επέκταση της τηλεργασίας ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι πολλοί επιστήμονες έχουν ζητήσει σκληρά μέτρα, με τον Νίκο Καπραβέλο να ζητά lockdown παντού για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες και να κλείσουν τα σχολεία πιο νωρίς για τις γιορτές.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Νέους κάδους απορριμμάτων προμηθεύθηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Νέα μέτρα για την μετάλλαξη Όμικρον: Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 που μένουν ανεμβολίαστοι

Τελευταία από Ελλάδα

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

 Οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων