• Αρχική
  • Νέα
    • Τοπικά Νέα
    • Δυτική Μακεδονία
    • Ελλάδα
    • Διεθνή
    • Οικονομία
    • Αθλητικά
  • Μόνιμες στήλες
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Παράδοση
    • Γούνα
    • Υγεία
  • Εκδηλώσεις
  • Μουσική
  • Ταινίες & Σειρές
  • Αγγελίες
    • ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ
    • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ
    • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ιατροί
  • Επικοινωνία

Mobile Logo

Κορονοϊός Ελλάδα: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο – 19 νέα κρούσματα, τα 12 ταξιδιώτες από το εξωτερικό

02/06/2020
Ελλάδα/Υγεία

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 02 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

dikaiologitika.gr

Share this
  • Facebook
  • Messenger
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Email
  • fonikastorias
  • Τελευταία άρθρα
  • Π.Τ. ΕΕΣ Καστοριάς: Συλλογή τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας
  • Κ. Παπαζάχος στο ΟΡΕΝ: Θα είναι απίθανο να μην γίνουν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί
  • Στη Βουλή φέρνει η Ολυμπία Τελιγιορίδου τον αποκλεισμό της Π.Ε. Καστοριάς από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης
  • Ιωάννης Μαζαράκης - Αινιάν: Έφυγε πλήρης ημερών ο ευπατρίδης πρώην Νομάρχης Καστοριάς (Γράφει: Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος¹) - φωτογραφίες
Δείτε τα όλα

Πρωτοσέλιδο

Καιρός

πρόγνωση καιρού από το weather.gr

ditsios banner τελικο 2

ΤΕΛΚΙΚΟ

Εορτολόγιο

Εορτολόγιο  
Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Νεστορίου: Ξεκινά η ασφαλτόστρωση της Καλή Bρύσης

Επόμενο Άρθρο

ΕΣΥ: Ξεκίνησε η διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους

Τελευταία από Ελλάδα

Π.Τ. ΕΕΣ Καστοριάς: Συλλογή τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς απευθύνει  κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς

Κ. Παπαζάχος στο ΟΡΕΝ: Θα είναι απίθανο να μην γίνουν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί

Νέους ισχυρούς μετασεισμούς, μετά και τον χθεσινοβραδινό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, μπορεί να δώσουν τα ρήγματα της

Στο όριο η ΠΕ Καστοριάς και μια σειρά από άλλες περιοχές να μπουν στο βαθύ κόκκινο

Στις δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως στο όριο για να περάσουν στο βαθύ κόκκινο

2.215 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα 5/3 στην χώρα μας – 5 στην ΠΕ Καστοριάς

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα

Εστίαση: Σε απόγνωση οι οι επιχειρηματίες παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων στο Μαξίμου

Στις 31 Μαρτίου 2021 θα παραδόσουν τα κλειδιά της εστίασης στο Μέγαρο Μαξίμου οι επιχειρηματίες του

Καλώς ήρθατε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!

 Η Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ είναι απο τις παλαιότερες εβδομαδιαίες εφημερίδες στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1945 απο τον Περικλή Ηλιάδη και το έτος 1967 περιήλθε στην ιδιοκτησία του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γεώργιου Ιατρού. Απο το 1982 και μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας ο Στέργιος Ιατρού γιός του Γεώργιου ο οποίος απο μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία δίπλα στον πατέρα του.

Πρόκειται για πολιτική και κοινωνική εφημερίδα, ανεξάρτητη και ταγμένη σε τοπικά και εθνικά θέματα.

Η εφημερίδα είναι 20σέλιδη και κυκλοφορεί σε πάνω από 1.000 φύλλα εβδομαδιαίως, σε συνδρομητές στην Καστοριά (κυρίως) αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν Καστοριανοί.

Με τη συνέπειά της στο εβδομαδιαίο ραντεβού με το αναγνωστικό κοινό, κάθε Πέμπτη, η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κατέστη ένας επι πλέον ιστός συνοχής για την τοπική κοινωνία, που αναζητά στις σελίδες της τις καθαρά τοπικές ειδήσεις, είτε πολιτιστικές, είτε κοινωνικές, είτε πολιτικές, είτε οικονομικές.

Επιπλέον η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ αποτελεί το φιλόξενο βήμα, μέσα απο το οποίο μπορεί ο καθένας να επικοινωνήσει με τους συμπολίτες του για όποιο θέμα ο ίδιος προκρίνει, αφού έχει κάτι να πει γι΄αυτό. Κι΄αυτό πέρα απο πολιτικές ή κομματικές τοποθετήσεις.

Στις σελίδες της Εφημερίδας φιλοξενούνται επίσης και διαφημιστικά μηνύματα, καθώς υπάρχει διαφημιστική προβολή επαγγελματιών και στήλη μικρών αγγελιών.

Κυρίως η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα και διαπιστωμένο κύρος.

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

Εγγραφείτε συνδρομητές με ετήσιο κόστος 30 ευρώ και εξασφαλίστε την σωστή σας ενημέρωση έγκυρα και έγκαιρα.
Καταχωρήστε τη γνώμη σας για τοπικά θέματα και οχι μόνον.
Καταχωρήστε την αγγελία σας με πολύ μικρό κόστος.
Προβάλετε την επιχ/σή σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

2016 fonikastorias.gr © All rights reserved

  • Αρχική
  • Νέα
    • Τοπικά Νέα
    • Δυτική Μακεδονία
    • Ελλάδα
    • Διεθνή
    • Οικονομία
    • Αθλητικά
  • Μόνιμες στήλες
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Παράδοση
    • Γούνα
    • Υγεία
  • Εκδηλώσεις
  • Μουσική
  • Ταινίες & Σειρές
  • Αγγελίες
    • ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ
    • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ
    • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ιατροί
  • Επικοινωνία
Back toTop