Κορονοϊός: Εθνικό lockdown στην Ολλανδία έως τις 14 Ιανουαρίου

/

Καθολικό lockdown για όλο τον πληθυσμό έως τις 14 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας με αφορμή τις έντονες ανησυχίες για τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η telegraaf.nl, το μέτρο θα ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/12) μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και στην οποία συμμετείχαν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Rutte και ο υπουργός Υγείας De Jonge, κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πενιχρά Χριστούγεννα, χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

“Άναψε” το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κορησό (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Διαδικτυακή Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Δυτ. Μακεδονίας, με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Έλα στη Θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά»

Τελευταία από Διεθνή