/

Κοροναϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τζόνσον

«Ο ιός είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας», τόνισε σε διάγγελμα ο Βρετανός πρωθυπουργός

Με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βρετανία ως μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι περιορισμοί θα έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων και οι έξοδοι των πολιτών από το σπίτι τους θα γίνεται μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και για τη φροντίδα των συγγενών τους.

Στην αρχή του μηνύματος του προς τους Βρετανούς, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για την απειλή του κοροναϊου.

«Ο κοροναϊός είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας, και αυτή η χώρα δεν είναι η μόνη που το αντιμετωπίζει. Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε τον καταστροφικό αντίκτυπο αυτού του αόρατου δολοφόνου. Και έτσι απόψε θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα τελευταία βήματα που παίρνουμε για την καταπολέμηση της νόσου και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε» ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας της χώρας και τόνισε πως αν νοσήσουν πολλοί μαζί άνθρωποι το υγειονομικό σύστημα δεν θα είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πολλοί είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν, όχι μόνο από κοροναϊό αλλά και από άλλες ασθένειες.

«Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της ασθένειας. Και γι ‘αυτό ζητήσαμε από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Και παρόλο που τεράστιοι αριθμοί συμμορφώνονται – και σας ευχαριστώ όλους – έχει έρθει τώρα ο καιρός για όλους μας να κάνουμε περισσότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιτρέπεται στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μόνο για τους πολύ περιορισμένους σκοπούς» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον και ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, στους Βρετανούς θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο δρόμο ώστε να κάνουν τις αγορές του για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, να ασκούνται όσο πιο σπάνια γίνεται, για παράδειγμα μια διαδρομή, βόλτα ή κύκλο, για ιατρικές ανάγκες, παροχή φροντίδας ή βοήθειας σε ένα ευάλωτο άτομο, για να πάνε στην εργασία τους και μόνο όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας.

Πηγή: news.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κοροναϊός: Η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή των ευρωπαϊκών τελικών

Επόμενο Άρθρο

Επαναλειτουργία από σήμερα 24 Μαρτίου 2020 των Σφαγείων Δήμου Άργους Ορεστικού

Τελευταία από Διεθνή