«Κερνάμε Ελλάδα Κοζάνη 2016» | Όλα έτοιμα για το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

/

Εγκαίνια αύριο στις 8 το βράδυ για το πιο νόστιμο Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Nοεμβρίου 2016.

Οι σεφ βρίσκονται στις θέσεις τους και οι μυρωδιές και οι γεύσεις θα συναρπάσουν τους επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε διαφορετικά εργαστήρια γεύσεων.

Εμβληματικές συνταγές, γευσιγνωσίες, ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής περιλαμβάνονται στο μενού του Φεστιβάλ που θα κατακτήσει το κοινό.

Επίσης, στα περίπτερα του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση προϊόντων, με συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων.

Οι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ

Κρόκος Κοζάνης

Πρωταγωνιστής στο Φεστιβάλ θα είναι ο Κρόκος Κοζάνης. Ένα προϊόν που συμβάλλει στην ανάδειξη και την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Οι chef του φεστιβάλ θα μας παρουσιάσουν χίλιες και μία συνταγές με κρόκο. Παράλληλα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ροφήματα και τοπικό τσίπουρο αρωματισμένα με Κρόκο Κοζάνης.

Αγιορείτικη Κουζίνα

Ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος, ο Μυλοποταμινός, αξιοποιώντας τα προϊόντα της  Δυτικομακεδονικής γης μας μυεί στα μυστικά της χιλιόχρονης μαγειρικής σοφίας των Πατέρων του Αγίου Όρους.

Πόλη της Παραδοσιακής Πίτας

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακές πίτες από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

 Πόλη των ζυμαρικών

Εκεί θα μαγειρέψουμε ζυμαρικά της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένα πάντρεμα με φημισμένα προϊόντα της μακεδονικής γης. Κρόκος, αλλαντικά, τυριά, κρέατα, μανιτάρια, κάστανα και ψάρια του γλυκού νερού. Λαχταριστές και αξέχαστες γεύσεις θα συγκινήσουν τον ουρανίσκο του επισκέπτη.

Τα Άγρια Μανιτάρια της Δυτικής Μακεδονίας

Στο Εργαστήριο Ελληνικής Κουζίνας θα μάθουμε τα άγρια μανιτάρια που ευδοκιμούν στη Δυτική Μακεδονία και θα δοκιμάσουμε τις μοναδικές γεύσεις τους καθώς οι Chef μας θα δημιουργήσουν με αυτά είκοσι διαφορετικές συνταγές.

Πόλη του Φασολιού

Οι πλέον φημισμένες ποικιλίες φασολιού στην Ελλάδα, που καλλιεργούνται σε αυτόν τον τόπο, θα έχουν την τιμητική τους: ψηλόσπερμα, γίγαντες και ελέφαντες θα μπουν σε ταψιά και κατσαρόλες, για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Σε ένα χώρο αποκλειστικά για την παρασκευή τους σε σαλάτες, σούπες ή φούρνου, θα επιβεβαιώσουμε πως τα φασόλια μπορούν να «πατήσουν» τις κορυφές των γευστικών αναζητήσεων.

Ώρες λειτουργίας

Έναρξη Παρασκευή 20.00 Εγκαίνια

Σάββατο 12.00-21.00

Κυριακή 12.00-21.00

Γραφ. Τύπου ΠΔΜ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας

Επόμενο Άρθρο

Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καστοριάς

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Χρήση Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε, μετά και από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, η διαδικασία ένταξης της

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και