Καστοριά: Συνέντευξη τύπου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: “Είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη πολιτική αλλαγή η οποία πρέπει να γίνει στην χώρα αυτή τη στιγμή”

Στις 6 μ.μ. σήμερα στο Ενυδρείο Καστοριάς, Ημερίδα από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς με θέμα: “Ανεργία – Ακρίβεια – Κοινωνικό Κράτος”

Είναι ανάγκη στην χώρα να  υπάρξει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ, είναι έτοιμος για αυτό, τόνισαν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Πάνος Ρήγας και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής και αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ- Π. Σ Γιώργος Τσίπρας.

Η συνέντευξη η οποία έγινε στο γραφείο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημερίδα που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενυδρείου Καστοριάς με θέμα: “Ανεργία -Ακρίβεια – Κοινωνικό κράτος”, με στόχο να αναλυθούν οι έξι προτεραιότητές του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την κρίση όπως αυτές εκφράστηκαν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Τους κυρίους Ρήγα και Τσίπρα, καλωσόρισαν ο  συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Καστοριάς Γιάννης Χατζηκυριακίδης και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο βουλευτής Δυτικής Αττικής και αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Γιώργος Τσίπρας.

“Ζούμε όλοι οι Έλληνες μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι διεθνώς δύσκολη η κατάσταση αλλά, είναι ακόμα πιο δύσκολη στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε σήμερα να είμαστε συγκεκριμένοι.

 Δηλαδή μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική στον χώρο της ενέργειας;  Μπορεί να υπάρξει και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική για το θέμα της ακρίβειας; Μπορεί να υπάρξει και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική για το  χρηματοπιστωτικό, τις τράπεζες, τις κατασχέσεις σπιτιών τον πτωχευτικό κώδικα; Μπορεί να υπάρξει και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρέπει να μπει ένα στοπ σε αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης που κορυφώνεται τώρα με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, αλλά είναι και όλα τα άλλα που έγιναν τα τελευταία τριάμισι χρόνια. 7,5 δισ., απευθείας αναθέσεις,  προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κ.ο.κ.

Πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην χώρα είμαστε συγκεκριμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτά θα συζητήσουμε σήμερα”, επισήμανε.

Στην  συνέχεια πήρε τον λόγο το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πάνος Ρήγας ο οποίος ανέφερε:

“Είναι μία περίοδος η οποία είναι η πιο ζοφερή περίοδος πού ζει η χώρα μας και δυστυχώς, μετά την ευθύνη που είχαν για τα μνημόνια και τον ζόφο από τον οποίο πέρασε η Ελλάδα τα  προηγούμενα χρόνια και η προσπάθεια που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και διαμόρφωσε ένα άλλο τοπίο το οποίο έδινε έναν δρόμο ανοιχτό με την ρύθμιση και του χρέους αλλά κυρίως με μια δυνατότητα η Ελλάδα να ελπίζει ότι μπορεί και ο κόσμος και η κοινωνία για να έχει μία καλύτερη μέρα.

Αυτή η περίοδος έχει ανατραπεί και δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως το καθεστώς Μητσοτάκη, έχει διαμορφώσει ένα τοπίο αυτή τη στιγμή το οποίο δεν είναι μόνο η ακρίβεια, δεν είναι μόνο η κρίση οικονομική την οποία ζει η Ελλάδα σήμερα, είναι και το πρόβλημα της δημοκρατίας.

Οι συσσωρευμένες αυτές επιλογές που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνουν μία κατάσταση για την ελληνική κοινωνία η οποία είναι δυσβάσταχτη.

Ειδικά εδώ, στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος και στην Καστοριά που βρισκόμαστε σήμερα, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, διώχνει τα παιδιά της, κλείνουν επιχειρήσεις και για μας το βράδυ με τις έξι προτεραιότητες που θα αναλύσουμε θα κάνουμε προσπάθεια να αναδείξουμε το διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησής της χώρας την επόμενη μέρα.

Είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη πολιτική αλλαγή η οποία πρέπει να γίνει στην χώρα αυτή τη στιγμή και η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Δεν είναι θέμα μόνο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η αριστερά στην κυβέρνηση αλλά είναι θέμα όλου του προοδευτικού κόσμου να φύγει η κυβέρνηση η οποία είναι η χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση στην χώρα μας.

fonikastorias.gr Ε. Ψ

Προηγούμενο Άρθρο

Εξετάσεις Φαρμακοποιών περιόδου Δεκεμβρίου 2022

Επόμενο Άρθρο

Το πρόγραμμα του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΟΝ 24-30/11

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι