«Καστοριά: Ομορφιά-Ιστορία-Παράδοση» η τιμητική ομιλία του Καστοριανού Γιατρού Λάζ. Μπούτη (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

/

Εκμεταλλευόμενος  μισή ώρα της ζωής μας, ο Καστοριανός  Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής, Γιατρός Παθολόγος – Ογκολόγος κ. Λάζαρος Μπούτης, και διά μέσου του τρίπτυχου <Καστοριά: ΟμορφιάΙστορίαΠαράδοση>, κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει την λατρεία του και να χώσει στη σκέψη και την ψυχή μας ολόκληρη την μικρή μας Πατρίδα.

Με αξιοθαύμαστη απλότητα, ευαισθησία, παραστατικό λόγο και ιστορική κατάρτιση, συγκρίνοντας την πόλη, που τον γέννησε και τον ανέθρεψε, με πλειάδα πόλεων του κόσμου τις οποίες, μέσα από την επιστήμη του, αξιώθηκε να γνωρίσει, τεκμηρίωσε την μοναδικότητα της Καστοριάς στον παγκόσμιο χάρτη, τόσο στα στοιχεία της φυσικής της ομορφιάς όσο και σ’ ό,τι αφορά στων ανθρώπων τα έργα και στον, παρ’ αυτών, παραχθέντα πολιτισμό.

Η τιμητική ομιλία, που η Οργανωτική Επιτροπή της Επιστημονικής συνάντησης είχε αναθέσει στον Καστοριανό, επί μακρόν, υπηρέτη της Ιατρικής επιστήμης, στάθηκε ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν οι Σύνεδροι τον τόπο στον οποίο φιλοξενούνται αυτό το τριήμερο ενώ, και, οι πολλοί Καστοριανοί που παραβρέθηκαν χθές το βράδυ, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τον αγαπητό τους συμπατριώτη, να ξετυλίγει με αύρα και μαεστρία τα πέπλα της Ομορφης Πόλης τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Επιτροπή της 2ης Επιστημονικής Συνάντησης για την <Ογκολογία στο μεταίχμιο των εξελίξεων> που πραγματοποιείται από τις 9 μέχτι 11 Ιουνίου 2017 στο Ξενοδοχείο LIMNEON στην Καστοριά,  τίμησε τον κ. Μπούτη για την προσωπικότητά του και τις υπηρεσίες του στην Επιστήμη.

                                                                                                                                                     «Φ»

Σημείωση fonikastorias.gr: Με συγκίνηση, ο κ. Μπούτης, περιέλαβε στην παρουσίασή του, την συλλογή φωτογραφιών της Καστοριάς της κ. Βιβής Φαρσαλιώτου + Ιατρού <Μακάρι να ήσουν εδώ>, μέρος της ευρύτερης συλλογής της με τίτλο <Καστοριά, η Ομορφη Πόλη>, η οποία ταξίδεψε το ακροατήριο στις γωνιές της πόλης και στις ανάσες της Λίμνης , επιβεβαιώνοντας και δίνοντας ζωή στα λόγια του Καθηγητή.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα στο Αρχοντικό Ωρολογόπουλου

Επόμενο Άρθρο

Έκθεση εικαστικών του Π.Σ. «Αθ. Χριστόπουλος» (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις