“Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών” – Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

Με το σύνθημα “Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών”, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς πραγματοποίησε σήμερα δράση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Η δράση έγινε με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς και τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής, μοίρασαν μάσκες με τα στοιχεία του Κέντρου οι οποίες θα φορεθούν σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες από το προσωπικό των καταστημάτων του συλλόγου. Παράλληλα το προσωπικό θα μοιράζει στους θαμώνες κάρτες με μηνύματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών.

Στη σημερινή δράση έλαβε μέρος και η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς στελέχη της οποίας διένειμαν φυλλάδια για την ενδοοικογενειακή βία.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς συμμετείχε χθες σε διαδικτυακή ημερίδα  την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και την Μονάδα Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα “Η έμφυλη βία ως φαινόμενο στην σημερινή πραγματικότητα”

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί σε περιοχές της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά 5 αλλοδαπών

Επόμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Το νομοσχέδιο έχει παραλείψεις και λάθη που θα βρει μπροστά του ο κτηνοτροφικός κόσμος

Τελευταία από Τοπικά Νέα