Κέντρο Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών δημιουργείται στην Καστοριά (φωτο)

Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το πρόγραμμα συλλογής απορριμμάτων/ υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών, πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στο ΚΠΕ Καστοριάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο Καστοριάς και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου LESS WESTE II « Promotion of waste prevention and recycling at the cross border area», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020.

Ομιλητές ήταν : η περιβαλλοντολόγος – εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ Κατερίνα Γιαννακούλα η οποία αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία, ο περιβαλλοντολόγος – εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς Στέργιος Γαρργάλας ο οποίος μίλησε για τη διαχείριση των αποβλήτων και τον ρόλο των πολιτών και του Δήμου και ο χημικός μηχανικός- εκπρόσωπος ΕΚΕΤΑ Βαλάντης Κετικίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Εισαγωγή στη Βιο – οικονομία: Το έργο BIOECO – RDI».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα συλλογής απορριμμάτων/ υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών, εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και έναν μήνα στην περιοχή Καλλιθέας και όπως ανέφερε στις δηλώσεις της η προϊσταμένη – επόπτρια του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς Γρηγορία Ψωμαδάκη, υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ανακοινώθηκε η δημιουργία στην Καστοριά ενός Κέντρου Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών. Το συγκεκριμένο κέντρο έχει κατασκευαστεί στην τοπική μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Καστοριάς (στο ΒΙ.ΠΑ) και είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει σε πανελλήνιο επίπεδο.

Όπως ανέφερε η κα Γιαννακούλα: «Θα μπορεί ο κάθε πολίτης να αφήνει δωρεάν πράγματα τα οποία δεν χρειάζεται πριν αυτά γίνουν απορρίμματα και αντίστοιχα, να τα παίρνει κάποιος άλλος, επίσης δωρεάν».

Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως το τέλος της άνοιξης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Κοσμίδου, απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλι Κυριακίδου και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς Χρήστος Μουρατίδης.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Κοροναϊός : Σε κρίσιμη κατάσταση το 9ο κρούσμα – Ελέγχονται 52 συνταξιδιώτες του

Επόμενο Άρθρο

Κοροναϊός: Ακόμα ένα κρούσμα στην Πάτρα – Δέκατο στη χώρα μας

Τελευταία από Τοπικά Νέα