Κάλεσμα συμμετοχής του κόσμου στην αυριανή απεργία από εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Να συμμετάσχουν στην πανεθνική ημέρα δράσης και στην 24ωρη απεργία που έχει  προγραμματιστεί  για αύριο, κάλεσαν  τους πολίτες  της Καστοριάς οι εκπρόσωποι  φορέων της περιοχής μας.

Με αφορμή την  κινητοποίηση παραχώρησαν σήμερα στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς, συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος  του Νομαρχιακού Τμήματος  ΑΔΕΔΥ Καστοριάς  Σταύρος Νικολάου, ο  γραμματέας του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Σάκης Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς  Βαγγέλης Πανταζής.

Στη συνέντευξη ανέφεραν ότι η 30η Μαΐου έχει αποφασιστεί ως ημέρα πανεθνικής  δράσης με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχουν η  ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς  στο πλαίσιο της Κοινωνικής  Συμμαχίας  που για την περιοχή μας  συγκροτήθηκε κατά τη  διάρκεια  της συνάντησης που  πραγματοποιήθηκε την π.  βδομάδα στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς.

Επισήμαναν ακόμη ότι η αυριανή κινητοποίηση στόχο έχει να  αναδειχθούν τα προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης που  έχουν οδηγήσει  χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους,  στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ανέφεραν ακόμη ότι  αύριο έχει προγραμματιστεί  να γίνει στην Κοζάνη περιφερειακή  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας και απηύθυναν κάλεσμα στους ανέργους, στους  εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της Καστοριάς να λάβουν μέρος σ΄αυτή.