Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απηύθυνε ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης από την Καστοριά

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην   24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ   στις  30 Μαΐου, απηύθυνε ο  γ.γ της  ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης ο οποίος  σήμερα επισκέπτεται την Καστοριά.

Το μεσημέρι  ο κ. Κουτσουμπέλης παραχώρησε στην Π.Ε Καστοριάς συνέντευξη τύπου .

«Πρέπει να εκφράσουμε τη  διαμαρτυρία μας με ένα  φτάνει πια, για  τη συνεχιζόμενη  λιτότητα. Η χώρα μας είναι η μοναδική που για οκτώ  χρόνια συνεχώς βυθίζεται κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών.

Επίσης, ένα  δεύτερο θέμα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και τα παιδιά μας είναι το  υψηλό ποσοστό ανεργίας που διώχνει πολλούς νέους μας με υψηλό μορφωτικό επίπεδο στις ξένες  χώρες.

Είναι το θέμα της υπερφορολόγησης το οποίο είναι απότοκο αυτών των πολιτικών και απαιτήσεις των  δανειστών ούτως ώστε να μπορέσει να αποπληρωθεί το  χρέος μέσα από τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό  βεβαίως   συμβάλλει  στο να  μην μπορεί να υπάρξει μία  βιώσιμη ανάπτυξη έτσι που «γεννάει» καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και για όλα αυτά τα ζητήματα στις  30 Μαΐου υπάρχει μια γενική πανελλαδική απεργία.

Το  success story το οποίο καλλιεργείται – κι αυτό είναι εκτίμηση όλων των φορέων που συμμετέχουμε-  ότι  στις 31 Αυγούστου  τελειώνουν τα βάσανά μας, δεν έχει καμία βάση γιατί οι πολιτικές θα  εξακολουθούν να μας  βυθίζουν έως το  2020 καθότι το 2019οι παλιοί συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις χάνοντας  την προσωπική τους διαφορά η οποία κυμαίνεται  περίπου σε δυο συντάξεις μεσοσταθμικά, ενώ από το  2020  όλοι οι εργαζόμενοι θα  χάσουμε 600 ευρώ γιατί το αφορολόγητο από τα 8.600 πέφτει στα 5.600.

Πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη αντίδραση και αντίσταση σ’ αυτές τις πολιτικές. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να  ξεσηκωθούμε . Στο πλαίσιο αυτό καλώ και όλους τους  δημοσίους υπαλλήλους να μην εφησυχάζουν και μαζί με τους άλλους κοινωνικούς  φορείς   να  δώσουμε τη  μάχη  για  αντίσταση ανατροπή  αυτής της πολιτικής», τόνισε ο κ. Κουτσιουμπέλης.

Νωρίτερα τον κ. Κουτσιουμπέλη καλωσόρισε ο πρόεδρος του  Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Καστοριάς  Σταύρος Νικολάου.

Το βράδυ, ο Γ.Γ. της  ΑΔΕΔΥ, θα έχει στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας.

Ε.Ψ.