Ισόβια κάθειρξη στον συζυγοκτόνο του Βελβεντού Κοζάνης!

/

Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και φυλάκιση ενός έτους για περιύβριση νεκρού, ήταν η ποινή που υπέβαλλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς στον 42χρονο Τάσο Τσιουχάρα για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του Ανθής Λινάρδου που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού και αθώο, για την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε πάνω από 12 ώρες ενώ από νωρίς το πρωί, στο Δικαστήριο της Καστοριάς είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, παντού ήταν έντονη ή η παρουσία των αστυνομικών.

«Στις 9 Ιανουαρίου έγινε το έγκλημα. Σήμερα αποδόθηκε η τιμωρία. Δεν υπήρχε ανώτερη ποινή. Αν υπήρχε θα την επιθυμούσαμε. Αυτή είναι που δίνει το δικαστήριο. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι.

Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι αυτό το οποίο διαπίστωσα στη διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος είπε στο τέλος ότι λυπάται πάρα πολύ γιατί έκανε καταρχήν κακό στον εαυτό του, κατά δεύτερον κακό στα παιδιά του και κατά τρίτον, κακό στους συγγενείς του. Την Ανθή, για μια ακόμη φορά, την ξέχασε εντελώς. Δεν έδειξε την παραμικρή συμπόνια», δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας της Ανθής Λινάρδου, Παρασκευή Σαββίδου.

«Πριν δηλώσουμε οτιδήποτε άλλο, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τη συντριβή και του κ. Τσιουχάρα αλλά και της οικογένειάς του γι΄ αυτό που έχει συμβεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι γνωστή, το δικαστήριο δεν δέχτηκε τελικώς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Ωστόσο όμως, αυτός πιστεύει και γι’ αυτό προσέφυγε στη δευτεροβάθμια δικαιοδοτική κρίση, ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τους ισχυρισμούς του, είναι δεδομένο ότι έχει ομολογήσει την πράξη της ανθρωποκτονίας, όμως από κει και πέρα, δεν ομολόγησε ότι αυτό έγινε κατόπιν προμελετημένου σχεδίου.

Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης, ωστόσο όμως δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στον δεύτερο βαθμό της δικαιοδοσίας.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής ο κ. Τσιουχάρας μου επανέλαβε τη συντριβή του γι΄αυτό που έχει συμβεί. Δεν στάθηκε στην ποινή που του επεβλήθη. Αυτό το οποίο χαρακτηριστικά μου είπε είναι ότι μέσα σε μια στιγμή καταστρέφεις και τη δική σου ζωή και τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου», σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Παύλος Κεσόγλου.

Ένταση επικράτησε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου όταν μετά το πέρας της διαδικασίας γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, ο καταδικασμένος για τον φόνο της 37χρονης Ανθής, βγήκε με τη συνοδεία των αστυνομικών για να μεταφερθεί στη   φυλακή. Οι συγγενείς της 37χρονής τον αποδοκίμαζαν έντονα.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαράντα χιλιάδες τετράδια για τους μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό ΔΑΔ Καστοριάς και του Συλ. “ΜΑΖΙ ΣΟΥ” προς τον Δ.Διαμαντίδη και τη ΚΑΕ Παναθηναϊκός για δωρεά 25.500 ευρώ !

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία