Ιδρύεται και θα λειτουργήσει στη λίμνη της Καστοριάς υδατοδρόμιο!

Στην Καστοριά βρίσκεται από το μεσημέρι, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσ/νίκη, Μαρία Αντωνίου, έφτασε στις 2 περίπου το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, όπου τον υποδέχτηκαν, ο βουλευτής του Νομού μας Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης μας Δημ. Σαββόπουλος και κομματικά στελέχη.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς με τον δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη και αμέσως μετά ακολούθησαν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, όπου ο δήμαρχος Καστοριάς και ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού μας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη, της επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσ/νίκη Μαρίας Αντωνίου, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημ. Σαββόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Υποδομών & Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Καλλιόπης Κυριακίδου, καλωσόρισαν στην πόλη μας τον Υφυπουργό.

Ο Υφυπουργός στις δηλώσεις του πρός τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων:

  • στην χρηματοδότηση του οδικού άξονα Ε65 που θα οδηγήσει, όπως είπε, στην σύνδεση της Δυτ. Μακεδονίας με την κεντρική Ελλάδα,
  • στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό, οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του οποίου προχωρούν, όπως ανέφερε, με γρήγορους ρυθμούς,
  • σε σχέση με την σιδηροδρομική σύνδεση, είπε, ότι πέρα από μία μελέτη βιωσιμότητας που υπήρχε και αφορά την σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, καμία μελετητική ωριμότητα, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή εμείς αυτή τη διαδικασία την ξεπαγώνουμε και ο νομός Καστοριάς θα είναι στον σχεδιασμό, με κάποιες εναλλακτικές διαδρομές».
  • όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων είπε: «Στη Δυτ. Μακεδονία θεωρούμε ότι η Καστοριά είναι μία από τις περιπτώσεις που πραγματικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το καλύτερο παράδειγμα για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα υδατοδρόμιο» και προέτρεψε την Περιφέρεια και τον Δήμο μας, να τρέξουν τις διαδικασίες ετσι ώστε, όταν κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, 1,5 με 2 μήνες να μπορεί να υπάρξει η αδειοδότηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, στη Δυτ. Μακεδονία πρόκειται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν επίσης υδατοδρόμια, στις λίμνες Πρεσπών, Πολυφύτου και Βεγορίτιδας.

Αυτή την ώρα ο Υφυπουγός, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Καστοριάς, στο Άργος Ορεστικό.

Σε ερώτηση του fonikastorias.gr, γιατί η συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς είναι ανοιχτή, ενώ αυτή της Κρυσταλλοπηγής είναι κλειστή, είπε ότι: «όλα τα ζητήματα των συνοριακών διελεύσεων, είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων της επιτροπής των λοιμοξιολόγων. Οι ειδικοί, με βάση συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα, μας εισηγούνται και παίρνονται οι αντίστοιχες αποφάσεις».

fonikastorias. Σ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

2.411 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας – 67 ακόμα θάνατοι – 837 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Ζ. Τζηκαλάγιας: Άλματα σε όλες τις μεταφορές σε στεριά, νερό και αέρα

Τελευταία από Τοπικά Νέα