Θεσσαλονίκη: 30 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Θέρμη

/

Μία ακόμα μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, καθώς στο γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη, έχουν εντοπιστεί συνολικά 30 κρούσματα, εκ των οποίων οι πέντε εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι περιθαλπόμενοι, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιος να αντιμετωπίζει πρόβλημα ή να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, στη Voria.gr, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους.

Και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε ελέγχους που έγιναν στους ασθενείς βρέθηκαν επτά θετικοί, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υπόλοιποι 20, δύο εργαζόμενοι και 18 περιθαλπόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί πέντε μέρες αργότερα. «Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι απομονωμένοι», σχολίασε ο κ. Μακραντωνάκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά».

Η μονάδα φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους, ενώ το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν άλλο ασθενή.

dikaiologitika.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Δωρεάν έλεγχοι rapid test σε διερχόμενους οδηγούς στην Καστοριά στις 30/11 και τις 02/12

Επόμενο Άρθρο

Η Απολιγνιτοποίηση Και Οι Έλληνες – Έρευνα της διαΝΕΟσις για τις λιγνιτικές περιοχές – Διαθέσιμα τα αποτελέσματα

Τελευταία από Ελλάδα

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: «Απογοήτευση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων της εστίασης για την επόμενη μέρα – Φόβο & τρόμο προκαλούν τα πρώτα οριστικά μαζικά λουκέτα»

Δυστυχώς εμφανίστηκαν στον επιχειρηματικό ορίζοντα εκείνα που δεν θα θέλαμε να συνειδητοποιήσουμε. Μαζικά λουκέτα εκατοντάδων επιχειρήσεων