Θεοχάρης: «Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, η σεζόν δε θα χαθεί»

/

«Ειλημμένη απόφαση είναι για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμούστις 14 Μαΐου» είπε και από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με ένα σχέδιο συνολικό και προσεκτικό που θα επιτρέπει την ασφάλεια» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο υπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν και όλες οι χερσαίες διαβάσεις, όχι όπως πέρσι που η «κατάσταση ήταν πολεμική και ο έλεγχος πιο δύσκολος».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι εσωτερικοί περιορισμοί θα αρθούν όταν το εκτιμήσει η υγειονομική επιτροπή, τονίζοντας ότι είναι ψευδές ότι «οι τουρίστες μπορούν να κινούνται όπου θέλουν και οι Έλληνες όχι».

«Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες ισχύει και για τους τουρίστες» είπε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι «δε θα γίνονται διακρίσεις ούτε θα έχουμε εστιατόρια ανοιχτά μόνο για εμβολιασμένους».

«Η σεζόν δεν θα χαθεί όλοι οι πολίτες και οι τουρίστες θα νιώθουν ασφαλής» κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.

dikaiologitika.gr

Προηγούμενο Άρθρο

1.866 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας – 73 ακόμα θάνατοι – 759 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Συνολικά 1.877.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Από τέλη Μαΐου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Τελευταία από Ελλάδα

80 αιτήσεις χρηματοδότησης υποβλήθηκαν από την Καστοριά στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Δράσης «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014 – 2020

2.561 αιτήσεις χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κατατέθηκαν στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στο