Θεμιστοκλέους: Ανοίγει 10 Ιουνίου η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 25 έως 29 ετών

/

Ανοίγει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό, με τα διαθέσιμα σκευάσματα (PfizerModerna, Johnson & Johnson) της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

Τα άτομα ηλικίας 25-29 μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μέσω του emvolio.gov.grΣύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 80.000 εμβολιασμοί. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, 6.225.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, λαμβάνοντας και τις δύο δόσεις. Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλη πίεση στα ραντεβού, ιδιαιτέρως στην Αττική, όπου η πληρότητα ανέρχεται στο 100% για τον εμβολιασμό των πολιτών με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους: 

  • Ηλικιακή ομάδα 85 και άνω – 67,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 75-79 – 79% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 70-74 – 73% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 65-69 – 52% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 55-59 – 58% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 50-54 – 53% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 45-49 – 49% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 40-44 – 33% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 35-39 – 25% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του
  • Ηλικιακή ομάδα 30-34 – 21% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως διαπιστώνεται μια απροθυμία ατόμων άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν. «Πάνω από το 90% των ατόμων που εισάγονται στα νοσοκομεία με Covid και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε. Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους πολίτες από το να νοσήσουν σοβαρά και να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). «Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης και μπορούμε να συμβάλουμε στο να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», τόνισε. Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, είπε πως η «Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες» για να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. «Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου και επεσήμανε πως προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των ενηλίκων.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

808 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας – 24 ακόμα θάνατοι – 392 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

“Το Χασάπικο της Τζένης” από τους μαθητές της τάξης του μπουζουκιού του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (vid)

Τελευταία από Ελλάδα