Η Banda Entopica ετοιμάζει το πρώτο της άλμπουμ! – Μάθε πώς μπορείς να την στηρίξεις!

//

Ποιοι είναι οι Banda Entopica

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλα και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της απο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διασταση με έντονη αλληλεπιδραση μουσικών και ακροατων, διατηρωντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Τον Οκτώβρη του 2019 βάλαμε μπροστά αυτό που είχαμε καιρό στο μυαλό μας, την υλοποίηση του πρώτου μας δίσκου προτού αναλάβει δράση ο covid και μας χαλάσει (προσωρινά) τα σχέδια.

Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο Royal Alzheimer Hall από τον Ορέστη Πατσινακίδη και τον Μάρκο Κουτσιανά, ενώ τη μίξη και το μάστερινγκ επιμελήθηκε ο Άγγελος Αθανασιάδης. Τέλος τα γραφιστικά και τις φωτογραφίες ανέλαβε ο Δημήτρης (Dennis) Μπουρδάνης.

Το CD θα περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του δικού μας Φίλιππου Φασούλα.

Οι Banda Entopica είναι οι:

Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή

Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο

Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν

Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά

Το πρώτο μας άλμπουμ βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του, κι εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε να το κάνουμε πραγματικότητα!

Πατήστε ΕΔΩ για να στηρίξετε την Banda Entopica!

Προηγούμενο Άρθρο

Παράταση του σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και δήμους της Κοζάνης

Επόμενο Άρθρο

Συλλυπητήρια δήλωση του ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς

Τελευταία από Ελλάδα