Η Φοιτητική Ομάδα Hyperion Robotics Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας απέσπασε το βραβείο “Team Prize” στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής Eurobot 2024 (φωτο)

/

Με το βραβείο “Team Prize” ενός εκ των τριών βραβείων του διαγωνισμού επέστρεψε η φοιτητική ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Hyperion Robotics, η οποία συμμετείχε για πέμπτη συνεχή χρονιά εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής – Eurobot 2024, που διεξήχθη 8-11 Μαΐου στην La Roche-sur-Yon της Γαλλίας. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Farming Mars”. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 30 ομάδες από όλο των κόσμο καθώς και 94 ομάδες που διαγωνίστηκαν για το κύπελο της Γαλλίας. Τα ρομπότ έπρεπε να συλλέξουν και να τοποθετήσουν σε καθορισμένα σημεία της πίστας του διαγωνισμού διάφορα αντικείμενα.

Οι μηχανισμοί συλλογής και τοποθέτησης των ρομπότ της ομάδας ξεχώρισαν και εντυπωσίασαν. Ο Attis κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση των περισσότερων ψήφων από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Ο Attis και τα Sima’s πέρασαν επιτυχώς τους τεχνικούς ελέγχους και αγωνίστηκαν σε πέντε γύρους. Καθ’ όλη τη διαγωνιστική διαδικασία η ομάδα συγκέντρωσε συνολικά 157 πόντους και κατετάγη στην 18η θέση ανάμεσα σε 30 ομάδες.

ΠΔΜ

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς: Εκδήλωση τσούγκρισμά Αυγού 2024

Τελευταία από Διεθνή