Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη πραγματοποίησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη,  η οποία βρέθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στην Π.Ε. Καστοριάς, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών της με αρχές και φορείς του τόπου.

Την Υφυπουργό, υποδέχτηκε και καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης στην είσοδο του Διοικητηρίου, ενώ παράλληλα παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Καστοριάς, η επικεφαλής του γραφείου Γ.Γ. Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης της Π.Ε. Καστοριάς και αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη,  όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν  για τα μνημεία και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, τα οποία προσδίδουν ξεχωριστή,  προστιθέμενη αξία σε κάθε τόπο.

Ειδικότερα, η κα. Κοζατσάνη αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του Γράμμου, αλλά και στο Βίτσι, όπου πρωτοπορεί το χιονοδρομικό, αθλητικό, προπονητικό κέντρο για παιδιά. Παράλληλα, έκανε αναφορά για τον θρησκευτικό τουρισμό, με τις 75 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, για τα μουσεία, τα αρχοντικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τον Λιμναίο Οικισμό, το Σπήλαιο του Δράκου και το Ενυδρείο γλυκού νερού. Επίσης, τονίστηκε ο φυσιολατρικός τουρισμός και οι περιπατητικές διαδρομές, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη εκπαίδευσης επαγγελματιών τουρισμού. Τέλος, η  Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την κα. Ζαχαράκη να συμπεριληφθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  ως Προορισμός 365 ημερών.

Η κα. Ζαχαράκη άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον τουριστικό πλούτο της περιοχής, δεσμευόμενη πως υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με το Υπουργείο, ώστε με αμφότερες δράσεις να αναδειχτεί καθετί ξεχωριστό.

Στο τέλος της συνάντησης η κα. Κοζατσάνη κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα  με στοιχεία και προτάσεις για την Π.Ε. Καστοριάς, ενώ δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα το βιβλίο «Καστοριανά Μνημεία» και ένα πιστό αντίγραφο μιας γυναικείας μορφής από τον προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό.

Π.Ε. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Η Υφυπουργός Τουρισμού στον Δήμο Νεστορίου (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Σύμμαχος η Υφυπουργός Τουρισμού στην προσπάθεια του Δήμου Καστοριάς για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας

Τελευταία από Τοπικά Νέα