Η Τίμια Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα, παρουσία κλήρου και λαού, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς και αντιπροσωπείας μελών του ΟΠΑΚ “Μύησις”, έγινε το απόγευμα η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης του Θαυματουργού.

Η Τιμία Κάρα έφτασε από την πόλη της Έδεσσας στην Καστοριά, κατόπιν αδείας και ευλογίας του διαδόχου του,  Μητροπολίτου Εδέσσης,  Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Άγιος Καλλίνικος, συνδέεται στενά με την Καστοριά, αφού εδώ υπηρέτησε ως στρατιώτης  εκκλησιαζόταν και κήρυττε  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και κατηχούσε τους νέους.

Η υποδοχή έγινε στην πλατεία Χριστοπούλου (στο άγαλμα του ποιητή Αθανάσιου Χριστόπουλου)   όπου αναπέμφθηκε σύντομη δέηση, ενώ ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος διάβασε ένα ποίημα το οποίο έγραψε προς  τιμήν του Αγίου.

Στη συνέχεια, εν πομπή, μεταφέρθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε δυσαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συλειτουργούντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Αύριο Κυριακή, θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο για την γιορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και με την παρουσία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου, η οποία θα παραμείνει στον ναό έως τις 5:30 μ.μ.

Στις 6μμ,, θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα πραγματοποιηθεί Κατανυκτικος Εσπερινός και ομιλία.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήρια επιστολή του Κέντρου Υγείας Καστοριάς πρός την Εταιρία “Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.”

Επόμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 31/3

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Ψήφισμα συμπαράστασης Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς προς τους μεταφορείς μεταλλεύματος της ΛΑΡΚΟ Α.Ε., στον αγώνα διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς εκφράζει αμέριστα τη συμπαράστασή του, προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων της περιοχής