//

Η σημερινή δράση του ««Φτύσε για κάτι που αξίζει Νο3…» στην Καστοριά (φωτογραφίες+video)

Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγη ώρα στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς , η δεύτερη δράση του «Φτύσε για κάτι που αξίζει Νο3…και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν», που διοργανώνουν οι δραστήριες συμπολίτισσές μας, αδελφές Αγγελίνα και Αθηνά Ν. Δίτσιου.

Σε κατάμεστο το αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειά μας, η κα Αγγελίνα Δίτσιου, πραγματοποίησε ομιλία για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, ενώ παρουσιάζοντας προσωπικές της εμπειρίες που είχε ως εθελόντρια η ίδια στην Αγγλία, από ιστορίες παιδιών που χάθηκαν από λευχαιμία, τόσο η ίδια, όσο και το ακροατήριο, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την συγκίνησή τους.

Η κα Δίτσιου κάλεσε τον κόσμο να διαδώσει όλη αυτή την προσπάθεια, η οποία, όπως τόνισε θα συνεχιστεί και για τον λόγο αυτό θα ενημερώσει  – εκπαιδεύσει τους εθελοντές του ΕΕΣ Καστοριάς, ώστε να αποτελέσει τον κυρίαρχο χώρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Καστοριά.

Για την πολύ σημαντική αυτή δράση, η οιποία ξεκίνησε με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου χθές, από την Μεσοποταμία, μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ και η κα Αθηνά Δίτσιου. Παράλληλα με δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, τόσο ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλ. «Ορμος» κ. Μιχ. Μπινιάκος, όσο και ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής ομάδας «Μέγας Αλέξανδρος» Καλλιθέας Καστοριάς κ. Νικ. Τζιάρας, αναφέρθηκαν στην πολύ σημαντική αυτή δράση.

Να σημειώσουμε, ότι καθ’ όλη την σδιάρκεια της εκδήλωσης, συμπολίτες μας συμπλήρωναν την αίτηση  εθελοντή δότη μυελού των οστών.

Με την τρίτη δράση αύριο το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αργους Ορεστικού, ολοκληρώνεται το ανοιχτό αυτό κάλεσμα, στο οποίο προχώρησαν με πολύ μεγάλη ευαισθησία οι συμπολίτισσές μας Αγγελίνα και Αθηνά Δίτσιου και στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια.

Προηγούμενο Άρθρο

Ραδιομαραθώνιος αγάπης από την ΕΡΤ Κοζάνης

Επόμενο Άρθρο

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία (βαθμολογία)

Τελευταία από Εκδηλώσεις