Η πρώτη προσυνεδριακή διαδικασία της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στην Κοζάνη (φωτογραφίες)

/

Την πρώτη επίσημη προσυνεδριακή διαδικασία της με θέμα «Δημόσια Διοίκηση – Σύγχρονο Κράτος» διεξήγαγε την π. Κυριακή 4/12/16 η Δημοκρατική Ευθύνη στην Κοζάνη, παρουσία μάλιστα του πρώην Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Η συμμετοχή μελών και φίλων της Δημοκρατικής Ευθύνης υπήρξε ιδιαιτέρως ικανοποιητική, πολλοί εκ των οποίων παρενέβησαν στη συζήτηση με θέσεις και παρατηρήσεις τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι κρίσεις ξεπερνιούνται από πολιτικές δυνάμεις που έχουν απαραιτήτως τέσσερα στοιχεία: ποιότητα, γνώση, αξιοπιστία και, κυρίως, ήθος. Τα παιδιά της Δημοκρατικής Ευθύνης σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν επιλέξει το δύσκολο δρόμο, να χτίσουν ένα κόμμα από τη βάση, ο οποίος όμως δρόμος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική. Πολλοί ρωτούν αν πρέπει η Δημοκρατική Ευθύνη να έχει έναν επώνυμο ως επικεφαλής. Η απάντηση είναι ότι επώνυμοι είναι μόνο οι διάφοροι περιφερόμενοι στα κανάλια πολιτικολογούντες, οι celebrities και οι τηλεοπτικοί αστέρες. Η τηλεόραση μπορεί κάποιον να τον βγάλει βουλευτή, δεν μπορεί όμως με τίποτα να τον κάνει πολιτικό».

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας, αναφερόμενος στη Δημοκρατική Ευθύνη είπε μεταξύ άλλων ότι «Επιδιώκουμε την πολιτική ποιότητα. Ριζική αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο με την ανατροπή της παλιάς πολιτικής δομής και την αντικατάστασή της από σοβαρά κόμματα, που αποπνέουν πολιτική υγεία και δεν υπάρχουν χάριν των στρατών τους και για τους στρατούς τους. Κόμματα τα οποία θα εννοούν όσα λένε και θα λένε όσα βλέπουν και όσα σκοπεύουν να πράξουν, όσο δυσάρεστα κι αν είναι». Το προσυνεδριακό προγραμματικό κείμενο εισηγήθηκαν τα μέλη της Τριμελούς Πολιτικής Εκπροσώπησης Θωμάς Παπαλιάγκας και Γιώργος Χατζηθεοφάνους και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιάννης Μητλιάγκας. Ο Γιώργος Χατζηθεοφάνους, αφού ακτινογράφησε την κρίση όχι πρώτα ως οικονομική αλλά ως κρίση θεσμών και παραγωγικών δομών, αναφέρθηκε επιγραμματικά στην καινοτόμο και ριζοσπαστική πρόταση της Δημοκρατικής Ευθύνης για τις δημόσιες συμβάσεις.

O Γιάννης Μητλιάγκας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  ότι “η  αλλαγή των σχέσεων της Δημόσιας Διοίκησης με τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία είναι ένα διαρκές ζητούμενο, που μπορεί να μετατραπεί σε συνταγή επιτυχίας με την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού και σύγχρονης τεχνολογίας”.

Ανάμεσα σε πολλές τοποθετήσεις, ο Γιώργος Αναστασιάδης τόνισε πως «προϋπόθεση για ένα σύγχρονο κράτος αποτελούν οι σύγχρονοι πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ατομική τους ευθύνη στη λειτουργία του κράτους, τη ‘δημοκρατική ευθύνη’».

Ο Φώτης Τσαμπούρης σημείωσε ότι «μόνο η ξεκάθαρη πολιτική βούληση σε συνδυασμό με την αλλαγή νοοτροπίας πολιτών και πολιτικών μπορεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο κράτος». Στην προσυνεδριακή διαδικασία παρόντες ήταν πολλά μέλη και φίλοι, στελέχη της τοπικής κοινωνίας, αυτοδιοικητικοί, δύο πρώην Νομάρχες Κοζάνης, οι κ.κ. Μητλιάγκας και Ανδρεάδης και πολλοί άλλοι.

Κοζάνη, 4 Δεκεμβρίου 2016
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

Επόμενο Άρθρο

Την Κυριακή η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Ομονοίας

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Χρήση Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε, μετά και από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, η διαδικασία ένταξης της

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για σημαντικά ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη Δυτική Μακεδονία συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του