Η Πρώτη Μικτή Ερασιτεχνική Ποδοσφαιρική Ομάδα της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (1978-79) -Φωτογραφικό Αρχείο Τάσου Σαρβανίδη-

Διακρίνονται: Όρθιοι (από αριστερά): Νίκος Καραμπατσακίδης, Γιάννης Πετκανάς, Απόστολος Σακαλής, Μάκης Σισμανίδης, Νίκος Τοτονίδης.

Καθήμενοι(από αριστερά): Δημήτρης Καραμήτρος (Σαράφης),Τάσος Σαρβανίδης, Γιώργος Τσιλίδης, Τάκης Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Λασκαρίδης, Πασχάλης Τσαγαδούρης.

Η φωτογραφία είναι από τον αγώνα της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ με αντίπαλο την ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  στο πρώην ΔΑΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, τον Φεβρουάριο του 1979(21/2/1979). Η ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, κατά το έτος 1978-79, συμμετείχε(για πρώτη φορά, μετά την ίδρυσή της) στον 9ο όμιλο της πολύ ενδιαφέρουσας τότε πανελλαδικής διοργάνωσης μεταξύ των ποδοσφαιρικών ενώσεων όλης της χώρας, που έφερε τον τίτλο «Κύπελλο Μέρμηγκα». Η ομάδα του Νομού μας στο διενωσιακό αυτό τουρνουά είχε ως αντιπάλους τις ομάδες των ποδοσφαιρικών ενώσεων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Πέλλας. Προπονητές της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κατά το έτος 1978-79 διετέλεσαν ο Δημήτρης Τζήμας και ο Γιώργος Τσουλουκίδης.

ΥΓ. Η ποιοτική ανάπτυξη και εξέλιξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των ετών εκείνων στον Νομό μας, η οποία οδήγησε στη σύσταση της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ(η πρώτη αυτόνομη ποδοσφαιρική ένωση που αποσχίστηκε(1977) από την ΕΠΣΒΔΜ)  οφειλόταν, κατά τη γνώμη μου, στην πολυετή συμμετοχή(1974 έως1983) της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, η οποία με τις επιτυχίες και την αίγλη της λειτουργούσε ως πόλος έλξης οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής  εκδήλωσης (ερασιτεχνικής, επαγγελματικής, συλλογικής και διασυλλογικής).

Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Πετκανάς

Προηγούμενο Άρθρο

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι | Η δόνηση είχε μέγεθος 7,5 Ρίχτερ

Επόμενο Άρθρο

Συναγερμός για τον Covid – Εξαρση λοιμώξεων – Οι προβλέψεις των ειδικών

Τελευταία από Αθλητικά