Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα  Ζωής» στην Καστοριά

/

Στην Καστοριά βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα  Ζωής», Παρασκευή Μιχαλοπούλου.

Η κα Μιχαλοπούλου, ήταν μία από τις ομιλήτριες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΠ.ΑΛ Καστοριάς σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική  Ασθένεια και  Φίλων Αυτών «Μαζί Σου».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κα Μιχαλοπούλου λίγο πριν από την εκδήλωση, αναφέρθηκε στους στόχους του  συλλόγου.

Την κα Μιχαλοπούλου καλωσόρισε ο πρόεδρος του Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική  Ασθένεια και  Φίλων Αυτών « Μαζί Σου» Νίκος Μηταράς.

«Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια και  Φίλων Αυτών «Μαζί Σου», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τις οποίες κάνει με σκοπό την ενημέρωση του κοινού της Καστοριάς για τον αγώνα κατά του καρκίνου, είχε την τιμή και την χαρά να δεχτεί την πρόσκληση του ΕΠ.ΑΛ Καστοριάς σχετικά με την υλοποίηση δράσεων  για τους μαθητές του σχολείου.

Ο  αγώνας κατά του καρκίνου από μόνος του, είναι πάρα πολύ δύσκολος και πολύ περισσότερο όταν υπάρχει οικογένεια και παιδιά.

Τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους θέτουν πιεστικά ερωτήματα τα οποία  καλούνται οι γονείς μέσα από την αρρώστια τους και τον καθημερινό αγώνα, να τα απαντήσουν.

Κλινικές και επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο περισσότερο είναι ενημερωμένα  τα παιδιά, τόσο καλύτερα μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια μέσα στην οικογένεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράς.

Ο Πανελλήνιος  Σύλλογος  Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού « Άλμα Ζωής», είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο  ιδρύθηκε το 1988 και μέλη του  είναι  γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

«Το όραμά μας είναι να μην υπάρχει κανένας θάνατος από καρκίνο του μαστού αλλά και  οι  γυναίκες που έχουν νοσήσει να έχουν μια ποιότητα  ζωής γιατί ζουν πάρα πολλά χρόνια.

Αυτό που θέλουμε να πούμε σε όλους  είναι ότι οι γυναίκες μπορεί να νόσησαν, δεν έχουν χάσει όμως ούτε τις ικανότητες, ούτε τις δεξιότητές τους και είναι άτομα που μπορούν να επανέλθουν, να επανενταχθούν και να  βοηθήσουν τόσο την οικογένεια, όσο και όλη την κοινωνία.

Ο βασικός επομένως στόχος του  συλλόγου, είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση των γυναικών. Επειδή η ασθένεια δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά οικογενειακή, της οικογένειας και άμεσα, όλης της  κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, άλλος πυλώνας είναι η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και η διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας ζωής, καλύτερων συνθηκών, περίθαλψης και  φροντίδας για κάθε  γυναίκα με καρκίνο του μαστού.

Όλα τα μέλη του συλλόγου είναι ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Άρα, γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και έτσι ο σύλλογος αναπτύσσει πολλά προγράμματα τα οποία σχεδιάζονται από επαγγελματίες ψυχικής  υγείας και εγκρίνονται από μία επιστημονική επιτροπή όλων των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα, να είναι απόλυτα οργανωμένα και με μέθοδο σύμφωνη με τα επιστημονικά δεδομένα.

Επίσης,  η στήριξη που προσφέρουμε επειδή οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας ασχολούνται με αυτό, είναι απόλυτα εξειδικευμένη και έτσι, μπορεί κάθε γυναίκα να στηριχθεί σύμφωνα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υπογράμμισε η κα Μιχαλοπούλου.

Ένα από τα προγράμματα του συλλόγου είναι το  πρόγραμμα  δωρεάς μαλλιών και παροχής περούκας «Χάρισε Δύναμη», που υλοποιείται για ένατη χρονιά και η ανταπόκριση την οποία έχει βρει κυρίως από νεαρά άτομα, είναι μεγάλη.

«Το πρόγραμμα ενεργοποιεί τον  εθελοντισμό. Επίσης επειδή έχει και κάποια κριτήρια, να μην έχουν τεχνική επεξεργασία τα μαλλιά  ή να μην είναι λευκά, ενεργοποιεί  και πάρα πολύ τον νέο πληθυσμό. 

Με αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιεί τους νέους στο κομμάτι της προσφοράς και ταυτόχρονα, τους φέρνει σε ένα κομμάτι αρκετά  δύσκολο αλλά με έναν πολύ ενεργητικό τρόπο. Δίνουν τα μαλλιά τους και αυτό, γίνεται δύναμη για τις  γυναίκες σε μια  αδύναμη στιγμή τους», τόνισε η κα Μιχαλοπούλου.

Τα  τηλέφωνα επικοινωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου  Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα  Ζωής», ο οποίος έχει έδρα την Αθήνα, είναι: 2104180006, 210881544. Τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για θέματα ψυχολογικής  στήριξης:  2108253253.

fonikastorias.gr  Ε.Ψ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Την τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας για το 2024 παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και μηλοπαραγωγούς της Π.Ε. Καστοριάς

Τελευταία από Εκδηλώσεις