Η προβληματική νησίδα στα φανάρια του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας

κατηγορία : Στο ρυθμό της Πόλης από

Επανερχόμαστε για άλλη μιά φορά να επισημάνουμε το πρόβλημα που δημιουργείται στην κυκλοφορία των οχημάτων, από την προεξοχή της νησίδας, απέναντι από το κτίριο της Αντιπεριφέρειάς μας, όπου και οι σηματοδότες.

Οταν η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό, είναι «φορτωμένη», δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και δή για τα οχήματα που θέλουν να πάρουν την λωρίδα, πρός την Λεωφ. των Κύκνων, εξαιτίας της προεξοχής της νησίδας (όπως δείχνουν οι πρόσφατες φωτογραφίες μας) αλλά και των παράνομων, έστω και ολιγόλεπτων σταθμεύσεων οχημάτων, στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Είχαμε επισημάνει τότε, πώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν σοβαρά αυτό το πρόβλημα και να ευθυγραμμίσουν την νησίδα, με παράλληλη μετακίνηση, της φωτιστικής κολώνας, πιό αριστερά, ώστε να μήν εμποδίζονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν πρός την Λεωφ. των Κύκνων και να δημιουργούν, χωρίς δικιά τους υπαιτιότητα, πρόβλημα στην κυκλοφορία, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έγινε τίποτα. Δεν νομίζουμε πώς είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτή η παρέμβαση, η οποία θα διευκολύνει κατά πολύ την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.