Η περιήγηση του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης (φωτογραφίες)

Έναν πρωινό  και συνάμα εποικοδομητικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  σήμερα όσοι ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα που απηύθυνε πριν από λίγες μέρες ο Προοδευτικός  Σύλλογος Κυριών Καστοριάς.

Αφετηρία ήταν το  Βυζαντινό Μουσείο όπου  υπό την καθοδήγηση  στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς,   είχαν την ευκαιρία να  θαυμάσουν  την  νέα μόνιμη έκθεση,  η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει  σπάνιες φορητές εικόνες  των  βυζαντινών και των μεταβυζαντινών χρόνων .

Η περιήγηση  συνεχίστηκε στους  βυζαντινούς ναούς της Παναγίας Κουμπελίδικης και του   Αγίου Νικολάου  Κασνίτζη και ολοκληρώθηκε  στον  βυζαντινό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών,  όπου φυλάσσονται τα οστά του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού  Αγώνα Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας. Στέλεχος   της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς  μίλησε για τις εκκλησίες και τις σπάνιες τοιχογραφίες τους   δίνοντας σημαντικές πληροφορίες  γι’  αυτές.

Μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν στην περιήγηση, η οποία  διήρκησε  περίπου  δύο ώρες,  συνεχάρησαν  την πρόεδρο  Νίνα Μπουρλή και τα μέλη του  Δ.Σ  του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς για  την αξιέπαινη πρωτοβουλία που έλαβαν και ζήτησαν να γίνονται συχνότερα τέτοιου είδους  δραστηριότητες.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

31 τζίπ «αναστάτωσαν» ευχάριστα για ένα τριήμερο την πόλη και τον Νομό μας (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Επόμενο Άρθρο

Επισκέπτες από 30 χώρες στο 3rd Fur Shopping Festival (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα