Η. Ν.Ε . ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, ως ημέρα μνήμης και αναστοχασμού και ως αφετηρία νέων διεκδικήσεων και αγώνων των γυναικών.

«Η 8η Μάρτη υπενθυμίζει πως παρά τα σημαντικά βήματα για τη γυναικεία χειραφέτηση και την ισότητα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στη Δύση, παντού οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τα φτωχότερα μέλη των κοινωνιών τους, να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία, ενώ η εναντίον τους βία αποτελεί το πιο διαδεδομένο έγκλημα στον κόσμο και πλήττει τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του μισού πληθυσμού της γης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η 8η Μάρτη υπενθυμίζει ακόμα πως στη χώρα μας έχει γιγαντωθεί η θηλυκή ανεργία, ιδιαίτερα η νεανική. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που έφεραν την τελευταία δεκαετία οι πολιτικές λιτότητας έχουν προσθέσει νέα βάρη στις γυναίκες, όσον αφορά  στη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Και φυσικά εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή η συμμετοχή τους  στα κέντρα λήψης αποφάσεων, υπονομεύοντας την ίδια τη δημοκρατία και την ουσία της. Για όλους αυτούς του λόγους οι γυναίκες της Ελλάδας θα εξακολουθήσουν  να  αγωνίζονται.

Η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζει, σέβεται και ενισχύει τα αιτήματα των γυναικών, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

  • Εξασφάλισε τη συνέχιση της λειτουργίας του Δικτύου Δομών Στήριξης των γυναικών και επέκτεινε  τη φιλοξενία τους σε γυναίκες πρόσφυγες-θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους.
  • Ολοκλήρωσε το νομοσχέδιο για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων, και αναμένουμε από αυτήν να επισπεύσει τη κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή. Εξέδωσε εγκύκλιο για τη χρήση μη σεξιστικής γλώσσας στα δημόσια έγγραφα κ.ά.
  • Παράλληλα, ολοκλήρωσε το Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ και σύστησε τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την επικύρωση της «Σύμβασης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή και ως «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης» – αίτημα χρόνων των γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων.

Ωστόσο, χρειάζονται ακόμη πολλά να γίνουν και οι γυναίκες θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για την υλοποίησή τους, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, χωρίς καταπίεση, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια».

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Μαρίας Αντωνίου για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Επόμενο Άρθρο

Έρχεται αυστηροποίηση των capital controls αν δεν κλείσει σύντομα η αξιολόγηση

Τελευταία από Τοπικά Νέα