Η Μ. Αντωνίου για Βρυξέλλες, Ζ. Τζηκαλάγια και συγχώνευση του ΑΕΙ με το ΤΕΙ

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τις συναντήσεις που είχε στις  Βρυξέλλες μαζί με εκπροσώπους της Ελληνικής  και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας , τόσο με τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη  Αβραμόπουλο, όσο και με τους ευρωβουλευτές της Νέας  Δημοκρατίας.

Σκοπός των συναντήσεων, ήταν η ενημέρωση  του Έλληνα Επιτρόπου και των  Ευρωβουλευτών σχετικά με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν  τον κλάδο της γουνοποιίας με κυρίαρχο τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς οικολογικών οργανώσεων  με σκοπό την απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων  ζώων.

«Οι συναντήσεις πήγαν πολύ καλά. Όπως ξέρετε, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα,  στο  οποίο ανήκει η  Νέα Δημοκρατία, είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από αυτή την άποψη, θεωρώ ότι μπορούμε να  καταφέρουμε πολλά πράγματα», σημείωσε.

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στη  λήξη της δικαστικής  διαμάχης που είχε με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Ζήση  Τζηκαλάγια.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είχε προβεί  το 2015 σε καταγγελία προς τον τότε Υπουργό  Δικαιοσύνης  με την οποία ζητούσε να διερευνηθούν καταγγελίες  πολιτών  προς τον ίδιο, σχετικά με  τη λειτουργία του Δασαρχείου Καστοριάς. Η κ. Αντωνίου είχε καταθέσει μήνυση   για συκοφαντική  δυσφήμιση την οποία απέσυρε χθες μετά την επιστολή που κατέθεσε  ο κ. Τζηκαλάγιας στο  Δικαστήριο.

«Το  2019 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη  χώρα. Για μένα   έχει μεγαλύτερη σημασία, το  να φύγει αυτή η ανίκανη   κυβέρνηση που μέχρι  στιγμής έχει  φέρει τόσες καταστροφές σε αυτόν τον τόπο. Με αυτά τα δεδομένα, πρέπει να αφήσω πίσω μου ότι  πικρία ή θυμό που έχω με τον οποιονδήποτε.

Με αυτή τη λογική, αποδέχτηκα ουσιαστικά μια επιστολή  στην οποία ο κ.  Τζηκαλάγιας ανέφερε ότι έκανε κάποιες λάθος εκτιμήσεις δημόσια και την κατέθεσε χθες στο  Δικαστήριο στην οποία ανέφερε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή μου, την υπόληψή μου και την ικανότητά μου και  τον ουσιαστικά δηλώνει ότι με εκτιμά και με σέβεται.

Οπότε, αποδέχτηκα τη  δήλωσή του γιατί όπως είπα, για μένα το μέγιστο στην παρούσα φάση είναι   να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι προκειμένου να  φύγει η χειρότερη κυβέρνηση  που έχει  δει τα τελευταία χρόνια αυτός ο τόπος», τόνισε η  Βουλευτής.

Τέλος, έκανε λόγο για τις  επικείμενες συγχωνεύσεις των  Α.Ε.Ι με τα Τ.Ε.Ι επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή  κυβέρνηση λειτουργεί με κοπτοραπτική σύμφωνα με το εκλογικό της κοινό και για  ψηφοθηρικούς λόγους.

Ξεκίνησε με το Πανεπιστήμιο  Δυτικής Αττικής και με το  Πανεπιστήμιο της Ηπείρου και συνεχίζει την κοπτοραπτική, χωρίς έναν συνολικό σχεδιασμό  του ακαδημαϊκού  χάρτη της χώρας, χωρίς να  βάζει  τις  προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Νέα  Δημοκρατία, ότι θα πρέπει να συνδέσουμε ουσιαστικά  τον ακαδημαϊκό μας  χάρτη με την παραγωγή. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό. Θα πρέπει οι απόφοιτοι των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων αύριο να έχουν δουλειές.

Η κυβέρνηση λοιπόν, απαντά με κοπτοραπτική σε κάθε τοπικό ΑΕΙ και  ΤΕΙ. Ουσιαστικά με όλες αυτές τις  μεθοδεύσεις, καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση και έρχεται να ευχαριστήσει κάποιους λίγους  ψηφοφόρους που της έχουν απομείνει.

Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει, εμείς είμαστε αντίθετοι.

Οφείλω  επίσης να πω ότι ενημέρωση πάνω στα σχέδια που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, εγώ δεν έχω και φοβάμαι ότι όταν αυτή  η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, όπως έκανε στη  συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο».

Ε.Ψ.