Η Μητρόπολη Καστοριάς γιόρτασε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (ρεπορτάζ + φωτογραφίες + βίντεο)

//

Τη Θεομητορική εορτή της Κοίμησης της Υπεργίας Θεοτόκου γιόρτασε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, με επίκεντρο τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό.

Χθές Κυριακή, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πορφύρας.

Το πρωί σήμερα 15 Αυγούστου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας και στις 6.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Πορφύρας, η οποία πάνω σε στρατιωτικό όχημα, μεταφέρθηκε αρχικά από τον Μητροπολιτικό μας Ναό, συνοδεία των πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών και πιστών, στο καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» (στην θέση «Σταυρός») και εν συνεχεία, εν πλώ, στην Ιερά Μονή  Παναγίας Μαυριώτισσας, (για να δείτε βίντεο με την εν πλω λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας πατήστε ΕΔΩ) όπου παρουσία πλήθους πιστών, εψάλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην σημασία της γιορτής για εμάς τους Χριστιανούς και ιδιαίτερα για τους Καστοριανούς, οι οποίοι όπως τόνισε, πάντοτε τιμούν και ευλαβούνται ιδιαίτερα το πρόσωπο της Παναγίας και αυτό φαίνεται από το πλήθος των εκκλησιών και μοναστηριών και των θαυματουργών εικόνων σε ολόκληρη την Μητροπολιτική Περιφέρεια της Καστοριάς.

Η Κοίμηση της Παναγίας μας γιορτάστηκε και σε πολλούς άλλους Ιερούς Ναούς του νομού μας.

Προηγούμενο Άρθρο

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας

Επόμενο Άρθρο

Δείτε βίντεο με την εν πλω λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας από τον “Σταυρό” στην Μαυριώτισσα