Η Καστοριά γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με την κοινή παρέλαση τμημάτων του Στρατού, μαθητών, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, κορυφώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην πόλη μας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο βουλευτής Ν.Δ. του Νομού μας Ζήσης Τζηκαλάγιας ενώ παρέστησαν επίσης, η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Δ/τής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Παν. Καρατζάς και οι λοιπές πολιτικοστρατιωτικές αρχές της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό μας Ναό, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια, επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, από τον συνταξ. Φιλόλογο και πρώην Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς Φώτη Αντωνίου.

Ακολούθησε τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μακεδονομάχων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Να σημειώσουμε, ότι για πρώτη φορά συμμετείχε σε επίσημη παρέλαση η Φιλαρμονική του Δήμου μας, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ συμμετείχε επίσης και η Στρατιωτική μπάντα της 9ης Μηχανοποιημένης ΤΑΞ.

fonikastorias.gr