Η Καλλιόπη Κυριακίδου ομιλήτρια στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, που συνδιοργάνωσε διαδικτυακά η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας και το Insider.gr, συμμετείχε ως ομιλήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, Δυτ. Μακεδονίας, Καλλιόπη Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα συμμετείχε στο πάνελ μαζί με την Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτή ΝΔ, τον Fernando Kalligas, Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων και Γραφείου Διοίκησης, ΔΕΣΦΑ, με θέμα την Υβριδική Τεχνολογία και τα Εναλλακτικά Καύσιμα. Το συντονισμό είχε ο Κων. Σφετσιώρης, Σύμβουλος Circular, Μέλος της Επιτροπής για την Χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο.

Στην ομιλία της η κα Κυριακίδου ανέπτυξε τον ενεργειακό χαρακτήρα της Περιφέρειας, έκανε ειδική αναφορά στο σχεδιασμό σε σχέση με την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο project White Dragon μια πολύ σημαντική και καινοτόμα του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη. Τέλος αναλύθηκαν τα οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία από την ανάπτυξη των σχεδιαζόμενων υποδομών φυσικού αερίου και μελλοντικά υδρογόνου.

Στη συγκεκριμένη ενότητα επιπλέον αναλύθηκαν από την κα Σπυράκη και τον κ. Kalliga τα εξής θέματα:

  1. Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Υδρογόνο και η επόμενη ημέρα στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
  2. Η συμβολή των εναλλακτικών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών.
  3. Η ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στην Ελλάδα και το αναγκαίο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Συνημμένα ο σύνδεσμος του πάνελ:

ΠΔΜ

Προηγούμενο Άρθρο

Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Επόμενο Άρθρο

Ταξί: Θα επιτρέπονται πλέον 2 άτομα, εκτός του οδηγού – Οι νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση: «Καινοτόμες Δράσεις για τη βέλτιστη διαχείριση των προσφύγων & μεταναστών μαθητών σε σχολικές μονάδες της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας»

Την Πέμπτη 4/3/2021 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών, η εναρκτήρια διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση