Μ. Αντωνίου: “Η ηρωική θυσία του Αλέξανδρου Διάκου ήρθε να ενώσει δύο ακριτικές περιοχές της ελληνικής μεθορίου” (φωτογραφίες)

/

Στις εορταστικές εκδηλώσεις Επετείου Θυσίας του Πρώτου Πεσόντα Έλληνα Αξιωματικού Στρατού Ξηράς Υπ/γου ΠΖ Αλέξανδρου Διάκου που έλαβαν χώρα με κάθε επισημότητα στη Νέα Ζούζουλη Μανιάκων, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστοριάς Σεραφείμ και Κόνιτσας Ανδρέα, Τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αδελφοποίησης των Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου με τον Δήμο Χάλκης, καθώς επίσης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης «Το Μύρτος».

Η Μαρία Αντωνίου στον σύντομο χαιρετισμό της κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο Δήμαρχος Νεστορίου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, έδωσε συγχαρητήρια στους εμπνευστές της πρωτοβουλίας Αδελφοποίησης και υπογράμμισε ότι “η ιστορία σε πολλές περιπτώσεις διχάζει, όμως στην περίπτωση της θυσίας του Αλέξανδρου Διάκου, η ηρωική θυσία του ήρθε να ενώσει δύο ακριτικές περιοχές της ελληνικής μεθορίου. Μιας ορεινής, που  βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πίνδου ανάμεσα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και μιας νησιωτικής που βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνιά του ελληνικού αρχιπελάγους, τα Δωδεκάνησα. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, δίνεται η δυνατότητα για μελλοντικές συνεργασίες μέσα από κοινές πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις και εκδηλώσεις, που θα κρατήσουν ζωντανή τόσο την ιστορική μνήμη, όσο και την αδελφική φλόγα ανάμεσα σε κοινωνίες που την έχουν ανάγκη”.

Γραφείο Τύπου Μαρίας Αντωνίου

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

Επόμενο Άρθρο

Χαιρετισμός της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην αδελφοποίηση των Δήμων Νεστορίου-Χάλκης (video)

Τελευταία από Εκδηλώσεις