Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (φωτογραφίες)

/

Η 18η  Μαΐου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Με αφορμή  των εορτασμό,  η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Καστοριάς διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, ομιλία με θέμα: “Οι πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης και η συμβολή τους στην βιώσιμη ανάπτυξη”.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν  η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Μαριάνθη Αναστασιάδου.

Την προσκεκλημένη προλόγησε η προϊσταμένη της ΕΦΑ Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα.

“Διεθνής  Ημέρα Μουσείων. Γιορτάζουν τα μουσεία σε όλο τον κόσμο και μας καλούν να τα επισκεφτούμε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με ποικίλες εκδηλώσεις.

Η φετινή διοργάνωση φέρει την θεματική “Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα”, όπως αυτή ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων και αυτό συμβαίνει γιατί τα μουσεία πλέον αποτελούν χώρους προσβάσιμους για όλους τους πολίτες και συνδυάζουν τόσο την έρευνα όσο και την εκπαίδευση, ανταποκρινόμενα στις νέες απαιτήσεις”, σημείωσε η κα. Σκρέκα

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκίνησε το 1987 και όπως ανέφερε η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Μαριάνθη Αναστασιάδου, στόχο έχει να διατηρήσει και να αξιοποιήσει τον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης μέσω μιας σειράς θεματικών διαδρομών οι οποίες διασυνδέουν μνημεία, ιστορικούς, τόπους και πολιτιστικούς χώρους με άλλα τουριστικά αξιοθέατα.

“Πάνω από 45 πολιτιστικές διαδρομές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών θεμάτων. Από την αρχιτεκτονική και το τοπίο μέχρι τις θρησκευτικές επιρροές,από την αστρονομία και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά,μέχρι τις μεγάλες μορφές της ευρωπαϊκής ιστορίας, τέχνης, μουσικής και λογοτεχνίας”, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Αναστασιάδου.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Καστοριά: Εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Τις Κυριακές τηγανίζουμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Τελευταία από Εκδηλώσεις