/

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας έκοψε την βασιλόπιτά της (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος στη συνέχεια προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων που έγιναν τη χρονιά που πέρασε και οι οποίες είχαν ως στόχο την ανάδειξη και επίλυση σημαντικών ζητημάτων τα οποία απασχολούν τον κλάδο.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από πλευράς των επίσημων προσκεκλημένων.

Νωρίτερα, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος LIFE ATIAS «Αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης συστημάτων έγκαιρής προειδοποίησης και πληροφοριών για θηλαστικά».

Συντονιστής είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετέχουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, η Κυνηγετική Ομοσπονδία και η ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Ο.Ε.

Σκοπός του προγράμματος η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συστήματος άμεσης προειδοποίησης και επέμβασης για την αποτροπή της εξάπλωσης των χωρικατακτητικών ξενικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα. Το έργο εστιάζει στον έλεγχο ή και την κατά τόπους εξάλειψη του αμερικανικού μινκ, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου απειλεί όχι μόνο τη βιοποικιλότητα αλλά και τον πρωτογενή τομέα.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ είναι εδώ!!!

Επόμενο Άρθρο

Με σειρά ομιλιών θα τιμήσει ο Σύλ. «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» Ν. Καστοριάς τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη

Τελευταία από Γούνα