Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας έκοψε την πίτα της (φωτογραφίες)

κατηγορία : Γούνα/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Τη βασιλόπιτά της έκοψε χθές το απόγευμα η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το « παρών» οι αρχές της περιοχής μας και εκπρόσωποι φορέων της γούνας από την Καστοριά και τη Σιάτιστα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων που έγιναν τη χρονιά που πέρασε. Αναφερόμενος στη συνέχεια στον προγραμματισμό για το 2019 υπογράμμισε τα εξής: «Θέλουμε και θα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον κλάδο μας, για τους συναδέλφους  γουνοποιούς.

Το 2019, συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας παρόλο που η γούνα έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται χτυπήματα και πολλές επιθέσεις.

Θα κλείσω με μια φράση που μου δίδαξε η ζωή: «Επιτρέπεται να πέσεις. Επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε εδώ όρθιοι για να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον του κλάδου».

Χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στην οποία έπεσε το φλουρί και ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Παναγιώτης Τραϊανός, ενώ διαβάστηκε η επιστολή που απέστειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, της IFTF και της Fur Europe, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες και θα έχουν συναντήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Έλληνα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δημήτρη Αβραμόπουλο και με Ευρωβουλευτές, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος της γούνας   από τα οικολογικά κινήματα.

 Ε.Ψ.