Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας έκοψε την Βασιλόπιτά της (φωτογραφίες)

κατηγορία : Γούνα/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Τη βασιλόπιτά της έκοψε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στα γραφεία της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αρχές της περιοχής μας, εκπρόσωποι φορέων της γούνας καθώς και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Ο.Γ Δημήτρης Κοσμίδης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της γούνας λέγοντας ότι είναι τραγική. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι   φέτος, τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πως οι εκθέσεις που ετοιμάζουν οι δυο Σύνδεσμοι Γουνοποιών, θα δώσουν ανάσα στον κλάδο.

«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους γουνοποιούς, να μην το βάλουμε κάτω, να προσπαθήσουμε και να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας σε καθημερινή βάση», κατέληξε.

Να στραφούν σε νέες αγορές, προέτρεψε τους γουνοποιούς ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας στον χαιρετισμό του.

«Ίσως πρέπει να ψάξετε καινούργιους πελάτες. Καλή η Ρωσία, αλλά δεν είναι η μόνη αγορά. Είμαστε μικρή χώρα άρα ο όγκος της παραγωγής μας δεν είναι τεράστιος και αυτό δίνει μία ευελιξία έτσι ώστε να βρούμε ένα μικρό μερίδιο μεγάλων αγορών άλλων χωρών του πλανήτη», σημείωσε.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι βουλευτές Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ζήσης εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεοφύλακτος Ζυμπίδης εκ μέρους της Περιφέρειας και ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Ηρακλής Καλλισθένης.

Το τυχερό νόμισμα έπεσε στην κ. Ελεονόρα Κοντού.

Ε.Ψ.